Начало / Ревюта / 36 въпроса, за да те усмихне една книга

36 въпроса, за да те усмихне една книга

Забавна. Сериозна. Романтична. „36 въпроса, които промениха мнението ми за теб“

36

Забавни и романтични са и Пол и Хилди. Изключително се забавлявах с тази книга – „36 въпроса“ ме караше не просто да се подсмихвам, а да се смея на глас. На такива четива мога да простя почти всичко, така че и да е имала някакви недостатъци, изобщо не съм забелязала.

Историята се основава на съвсем реален психологически експеримент, в който двама непознати отговарят на все по-задълбочени въпроси, а накрая (и това е частта, за която е най-вероятно да сте чували), прекарват четири мълчаливи, неподвижни минути, през които просто се гледат в очите.

Пол и Хилди идват от съвсем различна семейна и социална среда, всеки със своите радости и проблеми. „36 въпроса“ има сериозен сюжет с достоверни проблеми от реалния живот и съвсем реалистични герои. Но е леко написана, така че да те накара да се замислиш, без да те потиска.

ПОЛ: Какво те бави?
ХИЛДИ: Съжалявам! Просто ми трябваше миг, за да те пребия във въображението си, преди да продължа.

vicki-grant

А романтиката? На пръв поглед Пол и Хилди нямат нищо общо. Когато ни бяха представени, дори се почудих дали ще харесам главния герой и дали няма да е по-добре романтичната нишка да се пренесе върху човека, провеждащ експеримента. Но малко по малко, заедно с тях, си промених мнението, опознах ги и се привързах и към двамата. Приличаха си в няколко ключови черти и разликите помежду им направиха връзката по-интересна.

36 въпроса, които промениха мнението ми за теб” на Вики Грант е за книга за хора, търсещи лека, но не блудкава, а приятна, забавна, романтична история. Чете се на един дъх и те оставя с усмивка на лицето.

Ревю на Ася Михайлова
Авторът е книжар в софийския Хеликон на пл. „Славейков“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

368556903_819580656486773_518136041670523648_n

„Кралството“ – доброто побеждава на един дъх

Приказна история за малки и пораснали деца Стела Йосифова е от онези автори, за които …