Начало / Читатели / Октомври е под знака на Джоджо Мойс и Маркес

Октомври е под знака на Джоджо Мойс и Маркес

Месецът ще ни предложи и забавни, и практични четива

220646_b

„Крадецът на целувки” предлага съвременните тенденции в романтичните четива. Книга за разтуха и почивка, както се казва. Хареса ни това, че авторката – а Л. Дж. Шен е новото светило в бранша, живее в Северна Калифорния със съпруга, детето и ленивата си котка. За себе си казва, че чете по пет книги на седмица. Да видим тогава какво е написала :)

220591_b

„Изкуството да създаваме спомени” е от онези четива, които създават в нас усещането, че живеем красиво. Разбира се, нямаме нищо против и ги гълтаме като топъл хляб! Тук има и още един допълнителен аргумент – „Изкуството да създаваме спомени” е от Майк Викинг, който вече ни предложи два варианта на щастието, с помощта на люка и с хюга. Търсете в Хеликон след 20 октомври.

220666_b

„Веригата”, която ще излезе още в началото на октомври, засища глада ни за хубав трилър. Дело е на Ейдриън Маккинти, който си пада по престъпленията и мистификациите. Често ориентира книгите си към млади читатели, но специално тази обсебва мозъка и на възрастните. Интригата е проста – някой е отвлякъл детето ти. За да го пуснат, трябва да похитиш и ти дете… Така веригата се затваря!

220544_b

„Лечителят медиум: Помощ за черния дроб” – думичките „лечител медиум” се сдобиха с вълшебна сила, но е факт, че поредицата на Антъни Уилям има на какво да ни научи. Условията са две – да държим на собственото си здраве и съзнанието ни да е отворено за малко по-нетрадиционни методи. Специално тази книга – очакваме я в средата на октомври, набляга на ключовото значение на черния дроб за организма. И как да е здрав.

220431_b

„Вест за едно отвличане” обещава да е големият хит на октомври. Просто името Маркес на корицата действа безотказно… Наричат романа „журналистическа проза”, като в действителност представлява реална история на десет отвличания, предимно журналисти, от страна на наркобарона Пабло Ескобар в самото начало на 90-те. Маркес е положил огромен труд да покаже реалността така, както само той умее.

220517_b

„Скришни места” е симпатична главоблъсканица, която е и доста страшничка от време на време, така че Катрин Арден бързо и лесно спечели симпатиите ни. Ако гълтате книгите като главната ѝ героиня Оли, има над какво да се замислите. Тя спасява книга от… удавяне и животът ѝ се променя. Страховитото приключение е за тийнейджъри, пък и… вечно непораснали деца.

220503_b

„Нощ” на Камелия Кучер е всъщност българското предложение през октомври – очакваме я в книжарниците още другата седмица. Авторката завършва в Швейцария, живее тук и там в Европа, а преди година издаде дебютния си роман. Личи си литературната ѝ закваска, така че стилът ѝ е зрял, а сюжетите – може да се каже, космополитни. В „Нощ” се усеща аромата на две епохи – времето на войната и края на века. Мястото пък е Италия, така че ни очаква хубав роман.

220542_b

„Повелителката на конете” – като споменем Джоджо Мойс, и сюжетът горе-долу е ясен… Факт е обаче, че британката диктува тенденциите, що се отнася до любовните романи днес. В случая наваксваме с написаното от нея, защото „Повелителката на конете” е от 2009-а. Този път две жени се съюзяват, за да намерят правилния път в живота. Ще узнаем дали са родени под щастлива звезда… Потърсете я в самото начало на месеца!

Книгите на октомври подбра Краси Проданов

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

reading-925589_1920

Пет книги за лятно настроение

Нека отпразнуваме най-топлия сезон с нещо слънчево за четене Лятото винаги ни носи едно такова …