Начало / Читатели / Октомври е под знака на Джоджо Мойс и Маркес

Октомври е под знака на Джоджо Мойс и Маркес

Месецът ще ни предложи и забавни, и практични четива

220646_b

„Крадецът на целувки” предлага съвременните тенденции в романтичните четива. Книга за разтуха и почивка, както се казва. Хареса ни това, че авторката – а Л. Дж. Шен е новото светило в бранша, живее в Северна Калифорния със съпруга, детето и ленивата си котка. За себе си казва, че чете по пет книги на седмица. Да видим тогава какво е написала :)

220591_b

„Изкуството да създаваме спомени” е от онези четива, които създават в нас усещането, че живеем красиво. Разбира се, нямаме нищо против и ги гълтаме като топъл хляб! Тук има и още един допълнителен аргумент – „Изкуството да създаваме спомени” е от Майк Викинг, който вече ни предложи два варианта на щастието, с помощта на люка и с хюга. Търсете в Хеликон след 20 октомври.

220666_b

„Веригата”, която ще излезе още в началото на октомври, засища глада ни за хубав трилър. Дело е на Ейдриън Маккинти, който си пада по престъпленията и мистификациите. Често ориентира книгите си към млади читатели, но специално тази обсебва мозъка и на възрастните. Интригата е проста – някой е отвлякъл детето ти. За да го пуснат, трябва да похитиш и ти дете… Така веригата се затваря!

220544_b

„Лечителят медиум: Помощ за черния дроб” – думичките „лечител медиум” се сдобиха с вълшебна сила, но е факт, че поредицата на Антъни Уилям има на какво да ни научи. Условията са две – да държим на собственото си здраве и съзнанието ни да е отворено за малко по-нетрадиционни методи. Специално тази книга – очакваме я в средата на октомври, набляга на ключовото значение на черния дроб за организма. И как да е здрав.

220431_b

„Вест за едно отвличане” обещава да е големият хит на октомври. Просто името Маркес на корицата действа безотказно… Наричат романа „журналистическа проза”, като в действителност представлява реална история на десет отвличания, предимно журналисти, от страна на наркобарона Пабло Ескобар в самото начало на 90-те. Маркес е положил огромен труд да покаже реалността така, както само той умее.

220517_b

„Скришни места” е симпатична главоблъсканица, която е и доста страшничка от време на време, така че Катрин Арден бързо и лесно спечели симпатиите ни. Ако гълтате книгите като главната ѝ героиня Оли, има над какво да се замислите. Тя спасява книга от… удавяне и животът ѝ се променя. Страховитото приключение е за тийнейджъри, пък и… вечно непораснали деца.

220503_b

„Нощ” на Камелия Кучер е всъщност българското предложение през октомври – очакваме я в книжарниците още другата седмица. Авторката завършва в Швейцария, живее тук и там в Европа, а преди година издаде дебютния си роман. Личи си литературната ѝ закваска, така че стилът ѝ е зрял, а сюжетите – може да се каже, космополитни. В „Нощ” се усеща аромата на две епохи – времето на войната и края на века. Мястото пък е Италия, така че ни очаква хубав роман.

220542_b

„Повелителката на конете” – като споменем Джоджо Мойс, и сюжетът горе-долу е ясен… Факт е обаче, че британката диктува тенденциите, що се отнася до любовните романи днес. В случая наваксваме с написаното от нея, защото „Повелителката на конете” е от 2009-а. Този път две жени се съюзяват, за да намерят правилния път в живота. Ще узнаем дали са родени под щастлива звезда… Потърсете я в самото начало на месеца!

Книгите на октомври подбра Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

402663358_830825805719710_5351028147995804816_n

Денят на четенето привлече близо 180 хиляди участници

Първото издание ще остане паметно 177609 души – това е точната бройка, която публикуваха организаторите …