Начало / Читатели / Есента е време за дебели и хубави книги

Есента е време за дебели и хубави книги

Защото те са способни да ни направят щастливи всеки сезон, по всяко време

70537680_2430105717073443_3243245679132278784_n

Книгата помага най-добре в онзи момент, когато усетим, че лятото ни се е изплъзнало като пясък между пръстите. Доказано е, че лекува и от носталгия, и от депресия едновременно. Просто ни помага да живеем в момента.

А си помислете само колко хубави неща носи със себе си есента. Златните ѝ листа, зрелите кестени, особения аромат на свежест…

Есента слага и начало на нов жизнен цикъл за самите нас. Тя е сезон, в който се концентрираме повече върху самите себе си и своите действия. Активни сме, но заедно с това добре преценяващи.

Но есента е сезон и на интуицията. Защото позволява да се спрем на едно място, да осъзнаем красотата, която ни заобикаля.

А и книгите дават възможност да направим есента още по-красива. Кога, ако не сега, да разтворим за първи път или пък отново великолепната „Вино от глухарчета”. Наричат я любовното писмо до едно детство. В нея се е запечатал прекрасният стила на Рей Бредбъри.

„Преди и отново” на Барбара Делински пък е за по-романтичните натури. Една лична драма и много спомени от миналото предлага романът. И ни напомня, че най-важното – и в най-голямото предизвикателство, което ни сервира животът, е да останем себе си.

Ако искате пък да поемете в нова посока – да изненадате себе си дори с четиво, защо не опитате вкуса на „Убийството на художника”. Това е дебютът на Луиз Пени, който е отличен с 15 литературни награди. Тук се ражда инспектор Гамаш, когото вече сравняват с Еркюл Поаро. Липсва само чаша чай и… есента ще е прекрасна.

ОЩЕ ТРИ ЗА ЕСЕННО НАСТРОЕНИЕ И ЕНЕРГИЯ

ОЩЕ ТРИ ЗА ЕСЕННО НАСТРОЕНИЕ И ЕНЕРГИЯ

63569_b

„Еволюция на смеха” – това е сборник разкази от най-големите. Тук са Оскар Уайлд, Джером, Съмърсет Моъм… просто брилянтни и забавни.

204276_b

„Мъжът от Константинопол“ на Жозе Родригеш душ Сантуш, уважаван и обичан заради стила си писател. Тази книга ни пренася в епохата, когато Османската империя преживява своя залез.

206094_b

„Страхувам се и все пак ще го направя“ – ако ви е нужна доза самочувствие, че да промените себе си, разтворете я! Д-р Джефърс учи как да взимаме правилните решения.

Книги с цветовете на есента ви предлага този сезон Хеликон
Заглавията подбра Краси Проданов

Прочетете още

newsletter_m

Ухание от хубави книги през март

Ето заглавията, които ще са най-търсени този месец в „Хеликон“ „ТАТЯНА ЛОЛОВА от А до …