Начало / Читатели / Есента е време за дебели и хубави книги

Есента е време за дебели и хубави книги

Защото те са способни да ни направят щастливи всеки сезон, по всяко време

70537680_2430105717073443_3243245679132278784_n

Книгата помага най-добре в онзи момент, когато усетим, че лятото ни се е изплъзнало като пясък между пръстите. Доказано е, че лекува и от носталгия, и от депресия едновременно. Просто ни помага да живеем в момента.

А си помислете само колко хубави неща носи със себе си есента. Златните ѝ листа, зрелите кестени, особения аромат на свежест…

Есента слага и начало на нов жизнен цикъл за самите нас. Тя е сезон, в който се концентрираме повече върху самите себе си и своите действия. Активни сме, но заедно с това добре преценяващи.

Но есента е сезон и на интуицията. Защото позволява да се спрем на едно място, да осъзнаем красотата, която ни заобикаля.

А и книгите дават възможност да направим есента още по-красива. Кога, ако не сега, да разтворим за първи път или пък отново великолепната „Вино от глухарчета”. Наричат я любовното писмо до едно детство. В нея се е запечатал прекрасният стила на Рей Бредбъри.

„Преди и отново” на Барбара Делински пък е за по-романтичните натури. Една лична драма и много спомени от миналото предлага романът. И ни напомня, че най-важното – и в най-голямото предизвикателство, което ни сервира животът, е да останем себе си.

Ако искате пък да поемете в нова посока – да изненадате себе си дори с четиво, защо не опитате вкуса на „Убийството на художника”. Това е дебютът на Луиз Пени, който е отличен с 15 литературни награди. Тук се ражда инспектор Гамаш, когото вече сравняват с Еркюл Поаро. Липсва само чаша чай и… есента ще е прекрасна.

ОЩЕ ТРИ ЗА ЕСЕННО НАСТРОЕНИЕ И ЕНЕРГИЯ

ОЩЕ ТРИ ЗА ЕСЕННО НАСТРОЕНИЕ И ЕНЕРГИЯ

63569_b

„Еволюция на смеха” – това е сборник разкази от най-големите. Тук са Оскар Уайлд, Джером, Съмърсет Моъм… просто брилянтни и забавни.

204276_b

„Мъжът от Константинопол“ на Жозе Родригеш душ Сантуш, уважаван и обичан заради стила си писател. Тази книга ни пренася в епохата, когато Османската империя преживява своя залез.

206094_b

„Страхувам се и все пак ще го направя“ – ако ви е нужна доза самочувствие, че да промените себе си, разтворете я! Д-р Джефърс учи как да взимаме правилните решения.

Книги с цветовете на есента ви предлага този сезон Хеликон
Заглавията подбра Краси Проданов

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

14fcbd5c22913171caec8a64a43bac8bj

Франсоаз Саган: „Пиша инстинктивно, както живея и дишам”

На 21 юни 2020-а се навършват 85 години от рождението ѝ Френската писателка е уникална …