На фокус
Начало / Свят / Сагата „Здрач” може да продължи на големия екран

Сагата „Здрач” може да продължи на големия екран

Филмите, базирани книгите на Стефани Майър от поредицата „Здрач”, може да продължат и след като последната прожекция излезе, независимо, че повече книги няма, пише „Гардиън”. Втората част от последната книга – „Затъмнение”, ще бъде в салоните в САЩ и Великобритания на 16 ноември.

От филмовата компания „Лайънсгейт” обаче смятат, че има голям шанс да бъде направен нов филм. До момента прожекциите по вампирските романи са повече от успешни, носейки печалба от 2,5 милиарда долара. Втората част на „Затъмнение” се очаква да донесе приходи от над 700 милиона долара.

Изпълнителният директор на студиото Джон Фелтхеймър заяви: „Очаквам да бъде премината границата от 700 милиона. Трудно ми е да си представя филм с такава печалба, но без продължение. С две думи отговарям дали ще има нов филм – силно се надявам”.

Може би много от феновете на сагата ще бъдат доволни от подобно развитие на нещата, но не е ясно мнението по въпроса на авторката Стефани Майър. Досега са публикувани 4 книги от поредицата „Здрач”, а Майър не е изявявала желание да пише нова.

Книгите на Стефани Майър тук

Прочетете още

b0a7c8bd82e0205bbc33554e0da83b18

Франц Кафка е по-четен от всякога сто години след смъртта му

Мит е това, че искал да унищожи всичките си творби Писателят е все по-популярен – …