Начало / Свят / Откриха неизвестни рисунки от „Малкият принц”

Откриха неизвестни рисунки от „Малкият принц”

Част са от частна колекция в Северна Швейцария

mal

Притежание на Бруно Стефанини, те са част от голямата му колекция произведения на изкуството. Живеещият в Цюрих магнат в областта на недвижимите имоти ги купува на търг през 1986-а. Самият Стефанини починал в края на миналата година на 94.

Откритието е дело на фондация „Винтертур“, която се занимава с изкуство, култура и история. Според нейните специалисти находката е в много добро състояние. Трите рисунки са намерени в картонена папка насред десетки хиляди произведения на изкуството в богатия архив на Стефанини.

Скиците изобразяват както Малкия принц, така и още няколко от героите в книгата – пияницата, боата и лисицата. Познати изображения има и на обратната страна на листите. Част от съдържанието им е стихотворение и писмо до съпругата му Консуело.

Новооткритите рисунки на Екзюпери са направени върху авиационна хартия за писма. Единствената връзка на писателя с Швейцария са двете години, прекарани от него там – между 1915-а и 1917-а. Целият му архив се съхранява в библиотеката „Морган” в САЩ. Именно в САЩ е и първата публикация на най-известната му книга – „Малкият принц”. Очаква се фондацията „Винтертур“ да обсъди с американската библиотека бъдещето на новооткритите рисунки.

Лира.бг по информация на Landbote

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

S&S Exterior

Продадоха издателството на Стивън Кинг

Писателят беше сред противниците на идеята Гигантът „Саймън и Шустър“ има вече нов собственик – …