Начало / Ревюта / Роман за любов, но не само

Роман за любов, но не само

219896_bТереса Светославова

Аника е странно момиче за обикновените хора, не харесва обувките, понякога забравя да реши косата си и обожава да играе шах, може би защото е единственото нещо, което е сигурна, че разбира. След години домашно обучение, майка ù я праща в колеж, там среща Джонатан. Запознават се в шахматния клуб и той става нейната спасителна лодка в морето от хора. Джонатан на свой ред веднага я харесва, заради удивителната ù красота, но бързо разбира, че освен това тя е и много интелигентно и умно момиче. Двамата се влюбват, но след няколко години връзката им приключва поради неприятни обстоятелства.

След десет години те отново случайно се срещат и чувствата, които са таили години, излизат на повърхността. Чувства които никой от двамата не е способен да крие.

Романът „Момичето, което някога познаваше“ от Трейси Гарвис Грейвс (изд. „Изток-Запад“) е за любов, но не само, засяга сериозната тема за аутизма и по-точно главната ни героиня попада в този спектър. Авторката е работила със специалист по темата, който ù е помогнал за създаването на автентичния образ на Аника. Има и препратка към терористичния акт на 11 септември и всичко това ни кара да съпреживеем ведно с нашите герои ужаса и болката на хората.