Начало / България / Литературен конкурс “В една вълшебна звездна нощ” в Сливен

Литературен конкурс “В една вълшебна звездна нощ” в Сливен

От 9 до 11 май в Сливен по инициатива на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ и в партньорство с Министерство на културата, Община Сливен, Асоциация на книгоиздателите в България, Държавна агенция за българите в чужбина и др. ще се проведе литературен конкурс под надслов “В една вълшебна звездна нощ”. В него могат да вземат участие деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение) специално създадени за конкурса. Те трябва да с обем до 5 машинописни страници.

Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури и ще бъдат раздадени много награди. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Журито ще оценява произведения, представени само в печатен вид или изпратени на е-mail, след  като са обозначени  трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти. Краен срок . 10 март 2012 г.

Творбите се изпращат на следния адрес:
8800 гр. Сливен
 ул. “Никола Карев” №1
Регионална библиотека “Сава Доброплодни” за конкурса “В една вълшебна звездна нощ”, или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com
тел. за справки: 044/62 39 70; 62 24 41

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …

Един коментар

  1. Зорница

    Кога ще обявите победителите ?