Начало / България / Авторът на „География на блаженството” идва у нас

Авторът на „География на блаженството” идва у нас

Ерик Уайнър ще гостува в София, Пловдив, Бургас и Велико Търново
ic13 day one-0141

Поводът е Световния конгрес на информационните агенции. Самият Уайнър е журналист и лектор – дипломата му е от Колежа по журналистика на Станфордския университет.

Събитието на българска земя е посветено на бъдещето на новините. Ще се включат много известни журналисти и престижни медии. Очаква се присъствие от страна на „Ню Йорк Таймс”, БиБиСи, също СиЕнЕн. Авторът на „География на блаженството” ще е един от основните лектори.

Сам той има награди за разследващата си журналистика. Обявен е и за Рицар на журналистиката. Но след това загърбва занаята, за да се посвети на писане на книги. Така се ражда най-известното му заглавие – „Георграфия на блаженството”. В него Уайнър разказва за това какво е да си щастлив на различни места по света – от Швейцария до Катар и от Бутан до Ашвил. Книгата е преведена на повече от 20 езика, като у нас се превърна в голям хит. Включена е и в специалната селекция на Хеликон Доказано добрите книги.

Komplekt-Weiner

Единствената среща на автора с широката публика е предвидена за Бургас. Разговорът с читатели ще е на 16 юни от 19 ч. в Експоцентър „Флора”. На сцената ще се качи и любимата му българска етно джаз група – OUTHENTIC.

Очаква се Ерик Уайнър да получи и титлата Доктор хонорис кауза във Великотърновския университет.

Други популярни книги на американеца са „Човек търси Бог” и „География на гения”.

Lira.bg по информация от Община Бургас и медиите

Прочетете още

bfe9a55f03f247b7352226761442c838

Нови рицари на книгата ще имаме през април

Номинациите още текат Наградата е сред най-романтичните и най-симпатичните в българския литературен живот изобщо – …