Начало / Свят / Хари Потър пак влиза в обращение

Хари Потър пак влиза в обращение

Нови четири книги гласят от Pottermore Publishing

hp

Излизат само в електронен формат, като целта е да отведат почитателите на момчето-магьосник още по-надълбоко в магичния му свят. Мини поредицата е наречена Harry Potter: A Journey Through… Книжките описват например учебните предмети, които изучават героите от серията на Дж. К. Роулинг в Хогуортс – училището за магия и вълшебство.

Илюстрациите в новите издания са дело на Роан Даниел Ийзън. „Книжките са идеални, че да научите в компактна форма интересни неща за героите и случващото се в света на магиите”, казват издателите и ги препоръчват например при пътуване с влак.

Първите две ще се появят на пазара в края на юни, като основна тема в тях ще е защитата от черна магия, а също и приготвянето на вълшебни отвари. Освен на английски ще са на разположение и на френски, италиански и немски език.

Въпреки че новите издания по никакъв начин не развиват основната история от поредицата на Дж. К. Роулинг, интересът към тях е огромен. За по-малко от денонощие новината за излизането им – публикувана в „Дейли Мейл”, беше споделена около 150 хил. пъти.

Лира.бг по информация от електронното издание на „Дейли Мейл“

Прочетете още

03

И малкият може да е герой – истории с хамстер за храбри деца

Приключенията на Били се четат с усмивка Хамстера Били търси нови приятелчета сред българските деца …