Начало / Ревюта / Удоволствието да четеш и да се усмихваш

Удоволствието да четеш и да се усмихваш

„Сватбена лудост“ е сред фаворитите на месец май

218363_b

Книгата искрено ни забавлява или пък ни кара да мечтаем за невероятен романс

Два силни  противоположни характера, които се сблъскват… Възможно ли е от това да излезе нещо добро? Точно в този въпрос се е прицелила „Сватбена лудост“ от Джули Джеймс.

Сидни е жена в началото на тридесетте, преуспяваща в кариерата си, силна и изградена личност. Животът ѝ е прекрасен. Има годеник, предстои сватба – поне до момента, в който всичко се срутва и годежът е отменен. Сидни приключва с мъжете и няма желание да се запознава и да излиза на срещи. Живее добре и спокойно, отдала се на работата си, до момента, в който малката ѝ сестра съобщава, че ще се жени. Новината е разтърсваща не само защото Сидни е самотна, а и поради това, че е принудена да бъде кума заедно с брата  на бъдещия ѝ зет.

Вон Робъртс е специален агент на ФБР. Той е самоуверен, силен, изпълнен със самочувствие. Знае, че може да спечели всяка жена без никакви предизвикателства. В средата на тридесетте си години, той е свободен, умее да се забавлява и е наясно, че е способен на абсолютно всичко. Често работи под прикритие, а това му помага да разчита хора твърде добре. След като научава новината, че ще бъде кум на малкото си братче, е леко шокиран, но и щастлив – до момента, в който вижда красивата, но свадлива кума.

Две пълни противоположности, различаващи се като огън и лед, топло и горещо, бяло и черно. Заклели се, че няма да се влюбят един в друг, двамата усърдно се избягват, докато не идва моментът, в който сватбата трябва да бъде организирана. Точно тогава искрите, които възникват между тях, се възпламеняват все повече и от пълно отдалечаване помежду им възниква огнено привличане. На фона на цялата тази „сватбена лудост“ книгата искрено ни забавлява или пък ни кара да мечтаем за невероятен романс, а понякога дори сме въвлечени в екшън работа под прикритие.

Джули Джеймс за пореден път ни очарова със свой роман. Не можем да изберем най-добрия, но „Сватбена лудост“ е книга на май в Хеликон. Всеки, който прочете нещо от Джули, със сигурност търси после и останалите.

Ревю на Вяра Недкова, книжар в пловдивския Хеликон Център

Прочетете още

243482_b

„Радвам се, че мама умря“ – разтърсваща изповед за жертвите, които правим

Написана искрено и с болка, от книгата все пак струи хумор Дженет Маккърди разказва съвсем …