Начало / Без категория / Йога по книга: за начинаещи и напреднали

Йога по книга: за начинаещи и напреднали

Практиката помага да изчистим и ума, и тялото
plank-pose

КНИГИТЕ ЗА ЙОГА СА СЪС СПЕЦИАЛНО МИНАЛО – по времето на комунизма стойността им беше почти колкото на дисидентската литература. А сега има прекрасни заглавия, които помагат да разберем същността на практиката, пък и да навлезем в нея.

Практично„Асана Пранаяма Мудра Бандха“

Дебелият наръчник преминава през всички елементи на йога, като показва асани, мудри, методи на дишане. Всяка поза е описана максимално богато. Книгата е полезна както за начинаещия, така и за онези, които държат да навлизат все по-надълбоко в йога.

Приложно„Прана и пранаяма“

Дишането е много важен аспект на йога. Тук се съдържа максимално пространно обяснение за същността му като жизнена сила. Добавени са и насоките, в които може да се практикува пранаяма. Не липсва и щипка философия, така характерна за йога. „Прана и пранаяма“ е подходяща за по-дълбоко потапяне в смисъла на заниманията върху постелката.

Психологично„Практическа психология на йога“

През философията на йога е разгледан животът ни. Ценностите в древната система са универсални за нашия свят – как да живеем щастливо, хармонично и заедно с това да сме полезни на другите. Тази книга помага да видим в цялост картинката. И със силата на йога да я превъплътим и в нашия живот.

1

Философско„Йога в търсене на отговори“

Книгата е изградена интересно – като разговор между Свами Шивамурти Сарасвати и нейни последователи. Самата тя се е посветила на йога от 1975 г. И очертава свят, много по-различен от онзи, с който се борим във всекидневието.

Медитативно„Спокойният ум“

Сравнително тънката книга може да ни донесе безценен дар – умението да стихваме, да приспиваме мислите… Представена е подробно медитативната система Антар мауна, което ще рече „вътрешна тишина“. При това е приспособена така, че да може да бъде практикувана от всеки, навсякъде.

Кулинарно„Йогийско готвене“

Йога има един основен принцип за ненасилие, който се проявява и в начина на хранене. Вегетарианската кухня традиционно е добре приета у нас. Затова и рецептите в „Йогийско готвене“ могат бързо и лесно да намерят приложение у дома, а заедно с това, да ви направят и по-здрави.

2

„Дълбоките преживявания не се предават с думи, а в безмълвие.“ (Свами Шивамурти Сарасвати)

Йога колекцията на Хеликон е на специални цени до 30 април – възползвайте се от намаленията, подарете си щипка здраве и оптимизъм

Подборката представи Краси Проданов

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Kniha1

Пет книги, които ще разширят погледа ни към реалността

Връщат посоката и желанието за живот Има книги, които говорят за морала – и други, …