Начало / Без категория / Йога по книга: за начинаещи и напреднали

Йога по книга: за начинаещи и напреднали

Практиката помага да изчистим и ума, и тялото
plank-pose

КНИГИТЕ ЗА ЙОГА СА СЪС СПЕЦИАЛНО МИНАЛО – по времето на комунизма стойността им беше почти колкото на дисидентската литература. А сега има прекрасни заглавия, които помагат да разберем същността на практиката, пък и да навлезем в нея.

Практично„Асана Пранаяма Мудра Бандха“

Дебелият наръчник преминава през всички елементи на йога, като показва асани, мудри, методи на дишане. Всяка поза е описана максимално богато. Книгата е полезна както за начинаещия, така и за онези, които държат да навлизат все по-надълбоко в йога.

Приложно„Прана и пранаяма“

Дишането е много важен аспект на йога. Тук се съдържа максимално пространно обяснение за същността му като жизнена сила. Добавени са и насоките, в които може да се практикува пранаяма. Не липсва и щипка философия, така характерна за йога. „Прана и пранаяма“ е подходяща за по-дълбоко потапяне в смисъла на заниманията върху постелката.

Психологично„Практическа психология на йога“

През философията на йога е разгледан животът ни. Ценностите в древната система са универсални за нашия свят – как да живеем щастливо, хармонично и заедно с това да сме полезни на другите. Тази книга помага да видим в цялост картинката. И със силата на йога да я превъплътим и в нашия живот.

1

Философско„Йога в търсене на отговори“

Книгата е изградена интересно – като разговор между Свами Шивамурти Сарасвати и нейни последователи. Самата тя се е посветила на йога от 1975 г. И очертава свят, много по-различен от онзи, с който се борим във всекидневието.

Медитативно„Спокойният ум“

Сравнително тънката книга може да ни донесе безценен дар – умението да стихваме, да приспиваме мислите… Представена е подробно медитативната система Антар мауна, което ще рече „вътрешна тишина“. При това е приспособена така, че да може да бъде практикувана от всеки, навсякъде.

Кулинарно„Йогийско готвене“

Йога има един основен принцип за ненасилие, който се проявява и в начина на хранене. Вегетарианската кухня традиционно е добре приета у нас. Затова и рецептите в „Йогийско готвене“ могат бързо и лесно да намерят приложение у дома, а заедно с това, да ви направят и по-здрави.

2

„Дълбоките преживявания не се предават с думи, а в безмълвие.“ (Свами Шивамурти Сарасвати)

Йога колекцията на Хеликон е на специални цени до 30 април – възползвайте се от намаленията, подарете си щипка здраве и оптимизъм

Подборката представи Краси Проданов

Прочетете още

f07bfe73-9406-4e3b-8494-eeffab1c9d95

Красивите истории са на мода през април

Ето една, в която има интрига, напрежение и романтика „Това, което винаги крием“ е наглед …