Начало / Свят / Dr. Who вдъхнови свободна библиотека

Dr. Who вдъхнови свободна библиотека

501900-DANЗнаете ли какво свързва Оуън Колфър, Майкъл Скот, Маркъс Седжуик, Филип Рийв, Патрик Нес, Ришел Мийд, Малори Блекман, Алекс Скароу, Чарли Хигсън, Дерек Ланди, Нийл Геймън и Холи Блек. Да, освен че са бестселърови автори, те всички са вдъхновени от Dr. Who и са сред авторите, които пишат истории за Докторите. Техните разкази можете да намерите в идейния сборник „Doctor Who: 12 доктора 12 истории“.

Американецът Дан Земке също може да влезе в този списък, макар да не е прочут писател. Жителят на Детройт използва вдъхновението си, за да създаде първата свободна библиотека, инспирирана от Dr. Who. Тя пресъздава машината на времето от британския телевизионен сериал, а съдържанието й наистина пренася запалените читатели през векове и епохи.

Земке решил да преустрои стара телефонна кабина и да я превърне в реплика на популярната такава от сериала. „Помислих си, че това е отличен проект за занимание през един от уикендите ми. Но се превърна в истинско предизвикателство и приключение за всички съседи. Положихме огромни усилия“, признава Земке за „Ментал Флос“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!