Начало / Свят / Биография на английската кралица от днес е на пазара

Биография на английската кралица от днес е на пазара

Биография на английската кралица от днес е на книжния пазар, съобщи „USA Today”. „Кралица Елизабет” от известната авторка в този жанр Сали Бедъл Смит излиза по случай 60-години от качването на трона на Елизабет II. Това е диамантен юбилей, който до момента е имала само легендарната кралица Виктория, управлявала над 63 години.

Елизабет II се качва на трона през 1952 г. – тогава на 25 години. През десетилетията за нея са се носили всякакви слухове. Бедъл Смит представя изключително подробно нейния живот и управление. Интервюирани са 200 човека, по някакъв начин свързани с кралицата. 40 от тях са пожелали анонимност. Това може да разколебае читателя, но неговите съмнения би трябвало да бъдат разсеяни от факта, че сред другите 160 са и нейни приятели и роднини. Което означава, че въпросните 40 вероятно са съвсем близки до кралския двор.

Описана е деликатната роля на монарха в днешни дни – да царуваш, но да не управляваш. Елизабет II многократно е имала разногласия с британското правителство и в почти всички случаи се е налагало да отстъпи. Също така са споделени трудностите, които тя е имала, съчетавайки ролята на върховен държавен глава и родител.

В книгата е акцентирано на факта, че през всичките 60 години, кралицата успява да се предпази от скандали и да не наруши положителния си имидж. Макар ролята на монарха и респекта към него през ХХІ век да са далеч от това, което са били, тя успява да запази своята аура.
Авторката Бедъл Смит споделя, че се е обнадеждила, че нейната книга ще намери аудитория и ще се хареса, когато е видяла положителния отзвук, който получил филмът „Речта на краля”.

Сали Бедъл Смит е писателка, родена през 1948 г. Тя е уважаван историк и журналист. Работила е в издания като „Ню Йорк таймс” и списание „Тайм”. Публикувала е биографични трудове за принцеса Даяна, рода Кенеди, Бил и Хилари Клинтън.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227975_b

„Сделката“ от Ел Кенеди – любовта се разгаря, когато най-малко я очакваш

По книжарниците можете да намерите „Сделката“ от Ел Кенеди – колежански романс, който изправя капитана …