Начало / Любопитно / Годината на Прасето е за добротворство и хубави книги

Годината на Прасето е за добротворство и хубави книги

Главните й характеристики ще са изобилието, оптимизма и удовлетворението… Ще откриваме всичко това в живота, а според нас и в книгите, които четем

rok-vepre-2019

Кучето ни маха за довиждане

Точно в негово владение беше отиващата си сега според китайския календар година. И настава времето на прасето. То е последното животно сред дванадесетте знака на хороскопа. Затова и може да се каже, че приключваме цял един житейски цикъл.

Въпреки това царства спокойствието

Според астролозите следващите 12 месеца – от 5 февруари, та до 24 януари догодина, ще ни донесат много нови контакти. И новите идеи ще са много. Времето ще е подходящо да променим живота си. Да започнем отначало или пък да открием нови възможности. Има обаче и предупреждение… От изключителна важност е да сме реалисти. Защото прасето обича да е стъпило здраво на краката си. Всяко лекомислие ще се наказва… И обратното, добре премерените ходове ще са успешни.

Родените под знака на Прасето са успешни

Славят се със своята добродушност и честност. Обикновено са сърдечни и мили. На всичко отгоре, са пълни с идеи. Досущ като прасето, трудно отстъпват, щом си наумят нещо. Пък и обичат да си похапват. Предишните години под знака на прасето са следните: 1995-а, 1983-а, 1971-ва 1959-а, 1947-а, 1935-а

ohnostroj-nad-zakazanym-mestem-v-cine-lusea

На Изток празникът е като нашата Коледа

Празнуват китайците, но също така виетнамците, корейците, японците… Подаръците по правило са опаковани в червено. Много важно е и домът да се почисти, та Прасето да встъпи в длъжност на преметено… Нали всяка година си има за стопанин животно, традиционните танци също са в костюми, наподобяващи някое от лицата на хороскопа. Сегашното е наричано Земно Прасе, но също и Глиган или пък направо Свиня. Хубаво е да се сдобиете със златна негова фигурка. Та да придобиете добросърдечността и миролюбието му.

За да ни върви и на книги, ето три за Китай

Разбира се, вярваме, че талантът на Прасето да носи със себе си изобилието ще окаже влияние и какво четем… А за изкушените от Китай ето три заглавия, чието време е точно сега…

Нали честваме китайската нова година, един наръчник по автентична даоистка астрология ще си е точно на мястото. Шели Ву разкрива символиката, която стои зад животните от зодиака.

Прибавяме и умозренията на Лао Дзъ – ценни по всяко време и във всяка епоха.

А за десерт разгръщаме „Книга за Китай“ на Валери Петров, която ни показва необятната империя през погледа на един мечтател и в същото време хроникьор.

Prase

Честита Нова година по китайски ви пожела Краси Проданов

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

hong-kong-banned-books

Цензурираха библиотеките в Хонконг

Четивата в полза на демокрацията вече липсват по рафтовете Решението е на органа, който управлява …

Един коментар

  1. Котаракът Еркюл

    Прасчо розов, Прасчо хубав, като теб година да е пухкава на емоции добри.