Начало / Любопитно / Годината на Прасето е за добротворство и хубави книги

Годината на Прасето е за добротворство и хубави книги

Главните й характеристики ще са изобилието, оптимизма и удовлетворението… Ще откриваме всичко това в живота, а според нас и в книгите, които четем

rok-vepre-2019

Кучето ни маха за довиждане

Точно в негово владение беше отиващата си сега според китайския календар година. И настава времето на прасето. То е последното животно сред дванадесетте знака на хороскопа. Затова и може да се каже, че приключваме цял един житейски цикъл.

Въпреки това царства спокойствието

Според астролозите следващите 12 месеца – от 5 февруари, та до 24 януари догодина, ще ни донесат много нови контакти. И новите идеи ще са много. Времето ще е подходящо да променим живота си. Да започнем отначало или пък да открием нови възможности. Има обаче и предупреждение… От изключителна важност е да сме реалисти. Защото прасето обича да е стъпило здраво на краката си. Всяко лекомислие ще се наказва… И обратното, добре премерените ходове ще са успешни.

Родените под знака на Прасето са успешни

Славят се със своята добродушност и честност. Обикновено са сърдечни и мили. На всичко отгоре, са пълни с идеи. Досущ като прасето, трудно отстъпват, щом си наумят нещо. Пък и обичат да си похапват. Предишните години под знака на прасето са следните: 1995-а, 1983-а, 1971-ва 1959-а, 1947-а, 1935-а

ohnostroj-nad-zakazanym-mestem-v-cine-lusea

На Изток празникът е като нашата Коледа

Празнуват китайците, но също така виетнамците, корейците, японците… Подаръците по правило са опаковани в червено. Много важно е и домът да се почисти, та Прасето да встъпи в длъжност на преметено… Нали всяка година си има за стопанин животно, традиционните танци също са в костюми, наподобяващи някое от лицата на хороскопа. Сегашното е наричано Земно Прасе, но също и Глиган или пък направо Свиня. Хубаво е да се сдобиете със златна негова фигурка. Та да придобиете добросърдечността и миролюбието му.

За да ни върви и на книги, ето три за Китай

Разбира се, вярваме, че талантът на Прасето да носи със себе си изобилието ще окаже влияние и какво четем… А за изкушените от Китай ето три заглавия, чието време е точно сега…

Нали честваме китайската нова година, един наръчник по автентична даоистка астрология ще си е точно на мястото. Шели Ву разкрива символиката, която стои зад животните от зодиака.

Прибавяме и умозренията на Лао Дзъ – ценни по всяко време и във всяка епоха.

А за десерт разгръщаме „Книга за Китай“ на Валери Петров, която ни показва необятната империя през погледа на един мечтател и в същото време хроникьор.

Prase

Честита Нова година по китайски ви пожела Краси Проданов

Прочетете още

405088586_945749293047465_6557917269866675_n

Стендъп актрисата Деница Кючукова: „Детският читател не прощава грешки“

Дебютната ѝ книга е за деца, но и за възрастни Деница завършва НАТФИЗ – с …

Един коментар

  1. Котаракът Еркюл

    Прасчо розов, Прасчо хубав, като теб година да е пухкава на емоции добри.