Начало / Свят / Елтън Джон пише книга за СПИН

Елтън Джон пише книга за СПИН

Сър Елтън Джон ще публикува книга за СПИН, съобщава „Лос Анджелис таймс”. Творбата ще се казва „Любовта е лекът: Прекратяване на глобалната епидемия СПИН” и  ще описва познанията и съветите на големия изпълнител относно смъртоносната зараза. Произведението ще бъде публикувано през юли.  „Книгата ще бъде по-скоро личната история на сър Елтън за СПИН-а. Той ще разкаже как негови приятели са починали от тази болест, сред които величия като Фреди Меркюри”, казват от издателството „Литъл, Браун”. За Обединеното кралство книгата ще бъде разпространява от издателство „Ходър“.

Певецът пише: „Тази зараза няма да бъде излекувана чрез някаква чудотворна ваксина, а като променим нашите сърца и умове и с колективни усилия преодолеем социалните бариери и построим мостове от съчувствие. Защо да не положим повече усилие? Това е въпрос, върху който много мислих. Надявам се да направя разлика с тази книга”. Аудио вариантът на книгата ще бъде четен от самия Елтън Джон.

От своето откриване през 1991 г., вируса на СПИН е отнел умопомрачителните 60 милиона човешки живота. 34 милиона жители на планетата са заразени от вируса в момента. Елтън Джон е един от първите, които помагат на пострадалите. Той създаде фондация през 1992 г., която до момента е дарила около четвърт милиард долара, събрани чрез ежегодни инициативи и концерти, за борбата срещу СПИН по света. Част от приходите от „Любовта е лекът” също ще бъдат дарени за каузата.

Елтън Джон е английски поп и рок изпълнител, роден през 1947 г. В своята изключително дълга кариера, стартирала през 1964 г. и продължаваща до днес, са продадени над 250 милиона копия от негови албуми, което го прави един от най-успешните музиканти за всички времена. Носител е на множество награди, а сред вечните му хитове са „I’m Still Standing”, „Your Song”, „Sorry Seems To Be The Hardest Word”, „Don’t Let The Sun Go Down On Me”, „Can you feel the love tonight”и много други. Посветен е в рицарство през 1997 г. Той е хомосексуалист и през 2005 г. сключи граждански съюз с дългогодишния си партньор Дейвид Фърниш.

Фото: en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

224706_b

Да следваш последните птици на света

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Нежен и лиричен разказ за себеотрицанието в името на обещание, …