Начало / Свят / Автор на книга срещу Тръмп ще получи наградата PEN

Автор на книга срещу Тръмп ще получи наградата PEN

14penamerica-item-superJumboЕдин от най-нашумелите автори на политическа проза напоследък – Боб Уудуърт, ще получи тазгодишната награда PEN в САЩ, твърди в. „Ню Йорк Таймс“. Уудуърт, който е редактор на в. „Уошингтън Поуст“, се нареди сред писателите с бестселъри с „Fear: Trump in the White House“, която бе продадена в близо 2 000 000 копия.

„Уудуърт вдигна стандарта за обективен репортаж и завладяващ разказ. Работата му вече десетилетия помага на демокрацията в страната да пребъде“, казва Сюзан Носел, Изпълнителен директор на PEN Америка.

Уудуърт има основна роля в осветляването на ролята на Ричард Никсън в аферата „Уотъргейт“, като разследва скандала за „Вашингтон Поуст“. След това той, заедно с Карл Бърщейн, описва цялостно случая в книгата “All the President’s Men: The Greatest Reporting Story of All Time”, като използва анонимни източници. Уудуърт си спечелва славата на неуморен критик и коректив на американските президенти, като след изкъсо и не спестява нищо и на следващите държавни глави на САЩ – Джордж Буш, Бил Клинтън и Барак Обама.

Миналата година награда за заслуги на PEN Америка заслужи Стивън Кинг, а преди него носители на приза са били Маргарет Атууд, Тони Морисън и Дж. К. Роулинг.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!