Начало / Свят / Шерилин Кениън твърди, че съпругът й я тровел

Шерилин Кениън твърди, че съпругът й я тровел

interview-with-sherrilyn-kenyon-featureАмериканската авторката на романтични фентъзи романи Шерилин Кениън обяви, че съпругът й, с когото са разделени, я е тровил в продължение на три години в опит да се добере до нейната застраховка „Живот“ в размер на 1 милион долара. Сайтът Insider се позовава на съдебния иск, който Кениън е завела срещу съпруга си, както и срещу неговия асистент и бившия им компютърен специалист.

В документа се твърди, че писателката започнала да се чувства зле през есента на 2014 г., но лекарите не открили нищо обезпокоително. В следващите три години Кениън продължила да проявява странни симптоми, които често я оставяли на легло, в това число тежко гадене и повръщане, витилиго, тремори и затруднено дишане. Писателката твърди, че през този период зъбите й започнали да се клатят, а косата й падала на кичури. През март 2018 г. съпругът на Кениън Лорънс подал документи за развод и се изнесъл от общия им дом, а според обвинението на авторката, колкото по-дълго те били разделени, толкова по-добре тя се чувствала.

След началото на развода Кениън пожелала пълни изследвания за токсини и резултатите отчели завишени нива на различни тежки метали. Според нея, съпругът и асистентът му са тровили храната й. В обвинението на Кениън се твърди, че писателката е финансирала разточителния живот на съпруга си, поради което не е разбирала защо той би искал да я убие. В последствие авторката научава, че без да я уведоми, съпругът й е сключил за нея застраховка „Живот“ и е посочил себе си като единствен получател.