Начало / Свят / Shakespeare & Co. Се завърна в САЩ

Shakespeare & Co. Се завърна в САЩ

Screen Shot 2018-11-19 at 3.13.50 PM(2)Известната книжарница Shakespeare & Co. се завърна в Манхатън, съобщава сайтът Bookstr. Култовата книжна локация е спечелила в наддаване за наем на помещение в надпревара с огромната верига Barnes and Noble, която става причина Shakespeare & Co. да напусне този район преди 22 години.

Независимата книжарница се завръща с куп вълнуващи нововъведения, сред които ново кафе, магазин и 3D принтер за книги, който ще се използва за книги, възпроизвеждайки качеството на всяка печатница. Посетителите всъщност ще имат възможност да отпечатват изчерпани издания, както и чрез този принтер да издават собствени литературни проекти.

Изпълнителният директор на Shakespeare & Co. Дейн Нелър разказва: „Ще дойде ден, когато посетителят ще може да дойде в нашата книжарница на 2000 квадратни метра, да поиска която и да е книга на език по избор и ако я нямаме, да му кажем „Изпийте едно кафе, ще ни трябват три минути да ви я осигурим“. Да, тази технология може да го постигне“.

Завръщането на Shakespeare & Co. дава нова светлина за независимите книжарници в Ню Йорк след дългогодишната доминация на вериги като Barnes and Noble и поръчките през интернет сайтове, най-големият от които е Amazon. Очевидно вече има по-голямо търсене към обществени места, като книжарници например, където да се предлагат на-разнообразни занимания на читателите и клиентите.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!