Начало / Класации / Гришам оглави „Топ 50” на Великобритания

Гришам оглави „Топ 50” на Великобритания

„Уотърстоунс“ продава „Признанието“ по-евтино

 

Писателят Джон Гришам оглави класацията „Топ 50” на Великобритания за най-продавана книга за една седмица за първи път от 5 години и половина, пише „thebookseller.com”. „Признанието”, 23-тия роман на криминалния автор, се продаде в 35 294 бройки за 7 дни в книжарниците на Обединеното кралство. Големият тираж се дължи донякъде и на офертата на голямата верига „Уотърстоунс” – „по-добре от половин цена”. Книгата там струва 4.05 паунда, докато масовата цена е 7.99.

„Кратка история на почти всичко” от Бил Брайсън отбеляза скок от 3 места и заема втора позиция с 23 352 продадени бройки. „Предател от нашите” на Джон Льо Каре е на трето място.

Като цяло продажбите на книги са паднали с 2.2% процента през последната седмица, но за сметка на това детските книги скачат с 9%, отбелязват статистиците.
С наближаването на Деня на бащата повече се продават заглавия като „Аз и моя баща” на Алисън Ричи и „Защо обичам баща си” от Алисън Рейнолдс, както и книги за автомобили. Продажбите обаче в дните предхождащи Деня на бащата са спаднали с 5.4% спрямо миналата година.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …