Начало / България / Антология за живота и делото на Христо Ботев подготвя негов наследник

Антология за живота и делото на Христо Ботев подготвя негов наследник

Антология за делото и живота на големия български поет, публицист и революционер Христо Ботев се подготвя от неговия наследник Боян Ботев. Това съобщи самият той в предаването „Предай нататък“ на Дарик радио. Идеята е на видния изследовател проф. Николай Жечев.

Алманахът ще съдържа текстове на поети, публицисти и чужди творци, ще бъдат включени и значки, марки, училища и читалища, носещи името на великия български революционер, обясни още роднината на поета от Калофер. Той ще бъде около 250 страници и ще представлява една ретроспекция на името на Христо Ботев в поколенията.

За юбилейната 165-а годишнина от рождението на великия революционер през 2013-а година се подготвя специална Национална програма, която ще бъде готова до 2 месеца. Предстои и изготвянето на проект за ремонт на покрива и довършване на Експозиционната зала в къщата-музей в Калофер, допълни Боян Ботев.

Наследникът днес е във Варна, за да се включи в честванията, посветени на поета и революционер, отбелязва dariknews.bg.
„И най-добрите български политици от началото на прехода да съберем вкупом, които да образуват най-силното правителство, пак няма да е достатъчно, за да се възпитават подрастващите в патриотизъм. Всичко се случва основно в семейството, през първите 7 години от детството, както разбира се и след това в училище.“, каза още в ефира на Дарик праплеменникът на Ботев.

Свързани заглавия
164 години от рождението на Христо Ботев

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

e4fffa1d095cf5b33de54ce04373be9a

Французин е най-добрият бохемист в света

Ксавие Галмиш спечели наградата Премия Бохемика за 2020-а Отличието се връчва всяка година от Моравската …