Начало / Любопитно / Колекция улични библиотеки, по които да въздишате

Колекция улични библиотеки, по които да въздишате

От малки къщички до внимателно замислени съоръжения – свободните библиотеки са едно от най-хубавите неща в града… Поне в нашите очи

IMG_20180718_145500

През лятото апетитът ни за тях нараства

Така е, защото е много по-лесно да се отдадеш на августовско настроение и да грабнеш спонтанно книга. А след това да прекараш прекрасни часове направо в тревата или на някоя удобна пейка.

Малките градски библиотеки ни правят по-пламенни читатели

Интересно, но като видим някоя, която е съвсем опразнена, ни се иска да отнесем нещо от вкъщи там… И това е само една от хубавите черти на този тип култура. А друга е, че започваме да чувстваме града мъничко повече наш. Спонтанно организираме срещите си на такова място. Радваме се на библиотечките, защото правят и нашия свят по-цветен.

Има учители, които организират и децата да ги видят

Видяхме го с очите си в Бургас – малчуганите носеха и книжка, която да оставят в една такава библиотечка в самия център. А когато малките са тръгнали да променят света, няма възрастен, който да ги спре!

Нашата колекция е от цял свят

Предлагаме ви снимки, събирани оттук и там – просто красотата на свободните библиотеки. Порадвайте им се. А после се погрижете и най-близката до вас да е пълна.

 

За свободните библиотеки: Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eliott-reyna-kcT-7cirBEw-unsplash

Губим все повече концентрация при четене

Проблемът се наблюдава при малки и големи Книгата помага да успокоим мозъка и да го …