Начало / Читателски дневник / Топ книгата: Джоджо Мойс изпраща поздрави и ви прегръща

Топ книгата: Джоджо Мойс изпраща поздрави и ви прегръща

Британката с финес закова токчета на върха на класацията – и трябва да признаем, че първото място й отива

#1

„Все още аз“ се чете с топка разтопен сладолед

Вкусът на двете едновременно е неустоим. Някаква сладостна отмала се разлива в нас. А след последната лъжичка – или страница, просто прегръщаме книгата… И се радваме, че е лято!

Мойс е известна с умението си да пленява

Прави го с образния си език – и със създаването на богат откъм нюанси любовен сюжет. Казваме любовен, защото точно това е нейната сила. Ненапразно е сред малцината, спечелили два пъти наградата за роман на годината от Асоциацията на писателите на любовни романи.

Британката обаче е като Мураками на романтичните четива

Сюжетите й са добре премислени, объркват много обстоятелства… за да ги разплетат накрая. Самите мотиви, които включва, са някак омайващи. В книгите й има място за много море, по което се плъзгат плавно лодки, в тях владее галещо душата спокойствие. Поне докато не стане драматично, но пък тогава на дневен ред идва още една силна страна на Джоджо – усетът й за хумор.

Henry Ford

Сега от две седмици на върха е „Все още аз“

Томчето се явява развръзка на историята за Луиза Кларк. В сърцето на Лу са образите на точно трима мъже. И въпросът е колкото да избере идеалния, толкова и да открие кое я наранява и какво я прави по-силна.

Мойс пише с уважение към женските потребности

Най-важната от тях е прегръдката. Книгите й действат точно така. „Все още аз“ пак поставя вечните въпрос пред всяка жена. Но й подсказва къде да търси отговорите – в сърцето си. Оттук и магията на всичко написано от 49-годишната авторка.

Читателските рейтинги поставят на върха „Аз преди теб“

Според гласуванията в сайтове от рода на Good Reads, пета по популярност е „Silver Bay“ или „Сребърният залив“.Четвърта е „Последното писмо от любимия“ – за нея е една от наградите на Мойс. Трета пък е „Един+един“. В подножието откриваме „Момичето, което бях“. И стигаме до „Аз преди теб“ на върха. Интересът към нея идва и от филмовата адаптация, която излезе по екраните преди две години. Сега е ред „Все още аз“ да намери своето място. И да остави отпечатъка си върху лятото на 2018-а. Ефирно и обгръщащо, досущ страница от книга на толкова обичаната Джоджо Мойс.


Защо Джоджо Мойс?

  • Чете се леко и зарежда.
  • Романите й преплитат много обстоятелства и са нетипични.
  • Предлага и специфичен хумор…
  • Смело можем да я наречем най-добрия съвременен романтичен автор!
  • Ако сте чели другите книги за Луиза Кларк, тази е просто задължителна!

Топ книгата представи Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

94921c2ba2c31a54f50af9187a1ce810

Шоколадовата фабрика на Уили Уонка отваря врати през декември

Любимият герой на Роалд Дал оживява за пореден път на големия екран Героят на Роалд …