Начало / Читателски дневник / Топ книгата: Джоджо Мойс изпраща поздрави и ви прегръща

Топ книгата: Джоджо Мойс изпраща поздрави и ви прегръща

Британката с финес закова токчета на върха на класацията – и трябва да признаем, че първото място й отива

#1

„Все още аз“ се чете с топка разтопен сладолед

Вкусът на двете едновременно е неустоим. Някаква сладостна отмала се разлива в нас. А след последната лъжичка – или страница, просто прегръщаме книгата… И се радваме, че е лято!

Мойс е известна с умението си да пленява

Прави го с образния си език – и със създаването на богат откъм нюанси любовен сюжет. Казваме любовен, защото точно това е нейната сила. Ненапразно е сред малцината, спечелили два пъти наградата за роман на годината от Асоциацията на писателите на любовни романи.

Британката обаче е като Мураками на романтичните четива

Сюжетите й са добре премислени, объркват много обстоятелства… за да ги разплетат накрая. Самите мотиви, които включва, са някак омайващи. В книгите й има място за много море, по което се плъзгат плавно лодки, в тях владее галещо душата спокойствие. Поне докато не стане драматично, но пък тогава на дневен ред идва още една силна страна на Джоджо – усетът й за хумор.

Henry Ford

Сега от две седмици на върха е „Все още аз“

Томчето се явява развръзка на историята за Луиза Кларк. В сърцето на Лу са образите на точно трима мъже. И въпросът е колкото да избере идеалния, толкова и да открие кое я наранява и какво я прави по-силна.

Мойс пише с уважение към женските потребности

Най-важната от тях е прегръдката. Книгите й действат точно така. „Все още аз“ пак поставя вечните въпрос пред всяка жена. Но й подсказва къде да търси отговорите – в сърцето си. Оттук и магията на всичко написано от 49-годишната авторка.

Читателските рейтинги поставят на върха „Аз преди теб“

Според гласуванията в сайтове от рода на Good Reads, пета по популярност е „Silver Bay“ или „Сребърният залив“.Четвърта е „Последното писмо от любимия“ – за нея е една от наградите на Мойс. Трета пък е „Един+един“. В подножието откриваме „Момичето, което бях“. И стигаме до „Аз преди теб“ на върха. Интересът към нея идва и от филмовата адаптация, която излезе по екраните преди две години. Сега е ред „Все още аз“ да намери своето място. И да остави отпечатъка си върху лятото на 2018-а. Ефирно и обгръщащо, досущ страница от книга на толкова обичаната Джоджо Мойс.


Защо Джоджо Мойс?

  • Чете се леко и зарежда.
  • Романите й преплитат много обстоятелства и са нетипични.
  • Предлага и специфичен хумор…
  • Смело можем да я наречем най-добрия съвременен романтичен автор!
  • Ако сте чели другите книги за Луиза Кларк, тази е просто задължителна!

Топ книгата представи Краси Проданов

Прочетете още

405088586_945749293047465_6557917269866675_n

Стендъп актрисата Деница Кючукова: „Детският читател не прощава грешки“

Дебютната ѝ книга е за деца, но и за възрастни Деница завършва НАТФИЗ – с …