Начало / Свят / Журналистка написа нова биография на Бриджит Бардо

Журналистка написа нова биография на Бриджит Бардо

Нова биографична книга на Бриджит Бардо е публикувана във Франция, съобщи порталът dnes.bg, позовавайки се на Франс прес. Това е десетата книга , която е посветена на легендарната френска актриса.Автор на биографията е журналистката от  „Либерасион“ Мари-Доминик Лелиевр. Тя пунктуално проследява живота на бившата актриса, станала яростна защитничка на животните.

Лелиевр се е специализирала в представянето на ярки представители на френската поп култура. „Изминатият от Бардо житейски път е по-сложен в сравнение с тези на певеца Серж Генсбур и модния дизайнер Ив Сен Лоран“, пише тя.
„Реших да не се срещам с Бардо, защото тя щеше да настоява да прочете написаното. Извърших изследване, разпитвайки за професионалните и приятелските й връзки, които тя често смесва“, допълва тя.

Секссимволът на 60-те е представена в книгата преди всичко като свободна жена и говорител на цяло едно поколение.

Лелиевр е проследила и любовните връзки на Бардо с четиримата й съпрузи – бившите Роже Вадим, Жак Шарие, Гюнтер Закс и сегашния Бернар д’Ормал.
„Бардо, която твърде млада става известна, говори онова, което мисли, без да дава обяснения на когото и да било. Под нейното влияние нравите се променят“, отбеляза Лелиевр.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC07323-Edit

Новият носител на Наградата „Хеликон“ е Иван Станков

Писателят я спечели за своя сборник с разкази „Имена под снега“ Иван Станков получава наградата …