Начало / Свят / Световният шампион от Байерн написа детска книжка

Световният шампион от Байерн написа детска книжка

4704fb0f0f2cb4799dd12ae410448b82Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер официално стана писател, след като издаде детска книжка за възхода в своята кариера. Световният шампион се похвали в социалните мрежи, че първата му детска книжка е завършена, като той очевидно няма намерение да спира на новото поприще.

„Моят път към мечтания клуб“ се състои от 64 страници и идеята е младите читатели да бъдат погълнати от начина, по който е поднесена историята. Томас разказва за първите си стъпки във футбола и как е стигнал от ТСВ Пел до Байерн Мюнхен.

28-годишният футболист стана част от академията на баварците преди 18 сезона. Детската книжка завършва именно с преминаването му в Мюнхен. В следващата си книга Мюлер възнамерява да разкаже да юношеските си години при баварците. Очаква се тя да бъде готова следващата година.

„Аз винаги съм обичал да чета с удоволствие и поради тази причина този проект ми е на сърце. Само мога да кажа, че който може да чете, винаги има предимство. Също и във футбола“, даде ценен съвет Томас.

Материалът е от gol.bg