Начало / България / Излиза „Карта и територия” на скандалния Мишел Уелбек

Излиза „Карта и територия” на скандалния Мишел Уелбек

„Карта и територия” – книгата на скандалния френски писател Мишел Уелбек, с която спечели авторитетната награда „Гонкур” за 2010 г., ще бъде публикувана и на български. Това съобщи издателят „Факел експрес”. Въпреки че на корицата на френското издание е изписано, че това е роман, критиката остава раздвоена относно жанровата определеност.

Уелбек за поред път остава крайно провокативен и нестандартен. В „Карта и територия” той подлага на дисекция темите за мизерията и духовната нищета на човешката душа, за обезличаването на понятието артист. Уелбек включва в повествованието на книгата си активни творци като писателите Филип Соларес и Фредерик Бегбеде,  за да бъде убедителен при защита на тезите си.

Мишел Уелбек е псевдоним на Мишел Томас . Роден е на 28 февруари 1956 г. Започва да публикува през 1991 г. Пише разкази, но без особен успех. Заради своята крайност много издателства отхвърлят текстовете му. Романът му „Елементарните частици” обаче го изстрелва на първите страници на френската преса. Медийният скандал прави романа му и персоната му особено популярна.Смятан е за основоположник на ново поколение писатели, които обявяват война на безсърдечието на съвременния човек.

Фото:houellebecq.info/bio.php

Свързани заглавия
„Изчезналият“ Мишел Уелбек
За наградата „Гонкур” и Мишел Уелбек

Книгите на Мишел Уелбек тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …