Начало / Любопитно / В Улан-Уде ученици четат на глас творби на известни писатели

В Улан-Уде ученици четат на глас творби на известни писатели

2-z4-f8523e91-c8d5-4086-b5a1-1cd74188aaa2Това е победителят във Волгоград Денис Курбатов

Знаете ли къде е Улан-Уде? Е, добре, в Републиканската детско-юношеска библиотека в града на 27 април се провеждат полуфиналите на Руския шампионат по четене на глас „18 страница” сред ученици от горния курс. Допуснати са победителите от отделните етапи от всички училища в града. Общо 32 участника.

Ще бъдат определени 9 финалисти. На 28 април ще се излъчи шампионът на Улан-Уде, който на 19 май ще замине за полуфинал в Иркутск, където ще се срещне с шампионите на още 11 руски града. Накрая трима финалисти ще заминат за Москва, където ще се определи шампионът на Русия.

По правилата на шампионата учениците четат без подготовка откъси от произведения на съвременната и класическата руска и чуждестранна литература. Журито определя техния артистизъм и техника на четенето. Възрастта на участниците е от 14 до 17 години.

Наградният фонд е 300 хиляди рубли.

А за тези, които не знаят това – Улан Уде (на бурятски означаващо „Червена река“) е град (от 1775 г.) в Източен Сибир, столица на руската република Бурятия.

Приятно четене, дори и на ум, скъпи български ученици!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timothy-dykes-yd4ubMUNTG0-unsplash

Господа, четете!

Статистиките категорично са в полза на жените Книжният пазар съществува благодарение на по-нежната половина от човечеството. …