Начало / Класации / „Игрите на глада” е най-продавана книга в САЩ

„Игрите на глада” е най-продавана книга в САЩ

„Игрите на глада” от Сюзан Колинс оглави бестселър-листата на американската медия „USA тoday”. Това е най-продаваната книга в САЩ, според проучване на редакцията. Изглежда фактът, че през март 2012 г. ще излезе филм по първата част от едноименната трилогия за деца и юноши играе своята роля. Втората част – „Игрите на глада: Възпламеняване” – е на 7-мо място, а третата – „Игрите на глада: Сойка-присмехулка” е на 8-ма позиция.

„Колкото и добре да се продава трилогията през годината, впечатляващо е, че нови и нови читатели откриват тези книги – чрез устни препоръки, подаръци. Дискусиите около филма също имат значение”, коментират от издателството „Сколастик”.

В понеделник пък излезе първата песен от саундтрака на филма „Игрите на глада”, който ще е в кината от 23 март догодина, информира „Лос Анджелис таймс”. Тя се казва „Safe and Sound” и е съвместна продукция на младата американска певица Тейлър Суифт, немското дуо „Дъ Сивил Уорс” и легендарния музикант и продуцент Ти-Боун Бърнет, който ръководи проекта. Песента е сингъл и се радва на популярност.

Поредицата на Сюзан Колинс на български тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Dobromir_Baychev_

Добромир Байчев: В многообразието е чарът на комедията

Да погледнем отстрани трагикомедията, в която всички на Балканите участваме Добромир Байчев стартира силно с …