На фокус
Начало / Свят / Методи на възпитателна книга водят до смъртни случаи?

Методи на възпитателна книга водят до смъртни случаи?

Методите за възпитание на деца, които са описани в книгата „Да обучаваш дете” от Майкъл и Деби Пърл, може би са причина за смъртни случаи, пише „Лос Анджелис таймс”. Три независими едно от друго семейства са загубили децата си, защото, според тях, се вслушали в съветите от книгата. Авторите описват методите си като християнски.

Хана Уилямс – 13-годишна, умира от хипотермия, след като е гладувала, била малтретирана и заключвана извън къщата от своите родители. Лидия Шатц – 7-годишна, умира след като многократно е бита от родителите й. 4-годишният Шон Падок се задушава, след като майка му го увива много стегнато с чаршаф, за да не става от леглото. Децата са живяли в три различни щата  – Вашингтон, Калифорния и Северна Каролина. Родителите им твърдят, че са използвали методите от „християнската” книга.

„Да обучаваш дете” е публикувана за първи път през 1994 г. Методите са доста нестандартни –възпитаването на непослушно дете е приравнено с обучаване на куче. Авторите твърдят, че е добре детето да се наплясква, както и ако не харесва дадени храни, да му се дават само такива, докато не започне да ги харесва.
Майкъл Пърл заяви в предаването „Today”, че макар книгата му да подкрепя „напляскването”, не трябва децата да са нараняват.

Много християнски организации критикуват книгата. Пусната е и петиция, в която над 9 000 човека са се разписали в подкрепа на молбата „Амазон” да я премахне от сайта си.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Джеймс Патерсън свали Гришам от върха

The 20th Victim е писана съвместно с Максим Паетро 73-годишният майстор на трилъра осребрява името …