Начало / Свят / Методи на възпитателна книга водят до смъртни случаи?

Методи на възпитателна книга водят до смъртни случаи?

Методите за възпитание на деца, които са описани в книгата „Да обучаваш дете” от Майкъл и Деби Пърл, може би са причина за смъртни случаи, пише „Лос Анджелис таймс”. Три независими едно от друго семейства са загубили децата си, защото, според тях, се вслушали в съветите от книгата. Авторите описват методите си като християнски.

Хана Уилямс – 13-годишна, умира от хипотермия, след като е гладувала, била малтретирана и заключвана извън къщата от своите родители. Лидия Шатц – 7-годишна, умира след като многократно е бита от родителите й. 4-годишният Шон Падок се задушава, след като майка му го увива много стегнато с чаршаф, за да не става от леглото. Децата са живяли в три различни щата  – Вашингтон, Калифорния и Северна Каролина. Родителите им твърдят, че са използвали методите от „християнската” книга.

„Да обучаваш дете” е публикувана за първи път през 1994 г. Методите са доста нестандартни –възпитаването на непослушно дете е приравнено с обучаване на куче. Авторите твърдят, че е добре детето да се наплясква, както и ако не харесва дадени храни, да му се дават само такива, докато не започне да ги харесва.
Майкъл Пърл заяви в предаването „Today”, че макар книгата му да подкрепя „напляскването”, не трябва децата да са нараняват.

Много християнски организации критикуват книгата. Пусната е и петиция, в която над 9 000 човека са се разписали в подкрепа на молбата „Амазон” да я премахне от сайта си.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …