Начало / Свят / Синът на Дейвид Бауи ни кани да прочетем 100-те любими книги на музиканта

Синът на Дейвид Бауи ни кани да прочетем 100-те любими книги на музиканта

time-bowie-coverСинът на Дейвид Бауи Дънкан Джоунс обяви старта на онлайн литературен клуб, включващ 100-те любими заглавия на известния му баща, който почина преди две години, съобщава Индипендънт. Списъкът беше публикуван за първи път през 2013 г. на личния уебсайт на музикалната икона и включва заглавия като „Великият Гетсби“ на Франсис Скот Фицджералд, „Пустата земя“ на Т. С. Елиът и „Бял шум“ на Дон ДеЛило.

Джоунс, който е филмов режисьор, обяви идеята си в Туитър, като написа: „Баща ми четеше като звяр. Една от големите му любови беше Питър Акройд и неговите изследвания върху историята на Англия. Чувствам се длъжен да премина през същия литературен маратон в памет на баща ми. А и времето ми го позволява“. В следващ пост Дънкан Джоунс пише: „Добре, банда! Всеки, който иска да се присъедини, нека знае, че в момента четем „Hawksmoor“ на Питър Акройд“. Читателите имат време до 1 февруари да завършат романа от 1985 г. или около 300 страници, преди да бъде обявено следващото заглавие.

Сред 100-те любими книги на Дейвид Бауи са още „Чужденецът“ на Албер Камю, „Лолита“ на Владимир Набоков, „1984“ на Джордж Оруел и „Гепардът“ на Джузепе ди Лампедуза.

Всички Любими книги на прочутия певец можете в рубриката „Читателски дневник“.

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …