Начало / България / Първата книга на Питър Мейл за Франция излиза през януари

Първата книга на Питър Мейл за Франция излиза през януари

Нова книга на Питър Мейл – кавалерът на Почетния легион,  ще излезе до дни на българския книжен пазар. Английският автор, който от години живее в Прованс, Франция, и познат от „Винена афера” и „Добра година”, ще зарадва феновете си и с безспорния хит „Една година в Прованс”. Това всъщност първата книга на британеца на тема Франция.

„Една година в Прованс” предизвиква широка усмивка у хората, които познават тези кътчета на Франция и запалва останалите да се докоснат някога до живота там. Веселият и обичлив подход на автора буди любопитство у читателя и копнеж за Прованс. Книгата е увлекателен разказ, написан с леко сърце и пълна душа, за първата година от новия живот на двама души, които се преселват в живописния френски район. Питър Мейл и съпругата му купуват великолепна старинна ферма в подножието на планините Люберон и се потапят в радостите и приключенията на провинциалния свят.

От една страна това е автобиографична книга, от друга – пътешественически и ресторантьорски гид, но също и студия за културата на Южна Франция.

Книгите на Питър Мейл тук

Свързани заглавия
Интересната история на Питър Мейл и „Една година в Прованс”

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …