Начало / България / Виктор Суворов сваля маските около Карибската криза

Виктор Суворов сваля маските около Карибската криза

Документалният роман „Майката на дявола. Хроника на едно велико десетилетие”  на Виктор Суворов ще излезе на книжния пазар в първите дни на януари, съобщи издателят „Факел експрес”. Добре известният в България руски писател този път прави амбициозна историческа реконструкция на събитията от края на 50-те и началото на 60-те години на ХХ в., когато военното противопоставяне между СССР и САЩ достига своята кулминация – човечеството е изправено пред прага на Трета световна война.

Суворов, на базата на известни и потулени факти, разказва за истинските причини за Карибската криза, които са в разрез с пропагандните клишета разпространявани в Русия и на Запад.Авторът сваля маските и посочва кой информира президента Кенеди за дислокацията на съветските ракети в Куба. И благодарение на тези сведения Кенеди не натиска бутона за ядрената война.

Това е книга за политическите интриги и борбата за власт в ръководството на СССР, противопоставянето на двете свръхсили и за тайните разузнавателни операции.

Виктор Суворов е литературният псевдоним на Владимир Богданович Резун — съветски офицер-разузнавач, избягал на Запад и написал няколко книги, в които развенчава редица митове на комунистическата пропаганда за съветската военна история и особено за Втората световна война.

 

Книгите на Виктор Суворов тук

Прочетете още

image

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Липсва свежа литературна кръв

Labyrinth от Катрин Коултър се изкачи до второто място На върха пак пеят раците на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.