Начало / България / Виктор Суворов сваля маските около Карибската криза

Виктор Суворов сваля маските около Карибската криза

Документалният роман „Майката на дявола. Хроника на едно велико десетилетие”  на Виктор Суворов ще излезе на книжния пазар в първите дни на януари, съобщи издателят „Факел експрес”. Добре известният в България руски писател този път прави амбициозна историческа реконструкция на събитията от края на 50-те и началото на 60-те години на ХХ в., когато военното противопоставяне между СССР и САЩ достига своята кулминация – човечеството е изправено пред прага на Трета световна война.

Суворов, на базата на известни и потулени факти, разказва за истинските причини за Карибската криза, които са в разрез с пропагандните клишета разпространявани в Русия и на Запад.Авторът сваля маските и посочва кой информира президента Кенеди за дислокацията на съветските ракети в Куба. И благодарение на тези сведения Кенеди не натиска бутона за ядрената война.

Това е книга за политическите интриги и борбата за власт в ръководството на СССР, противопоставянето на двете свръхсили и за тайните разузнавателни операции.

Виктор Суворов е литературният псевдоним на Владимир Богданович Резун — съветски офицер-разузнавач, избягал на Запад и написал няколко книги, в които развенчава редица митове на комунистическата пропаганда за съветската военна история и особено за Втората световна война.

 

Книгите на Виктор Суворов тук

Прочетете още

roumen jpg

Поетът на април Румен Леонидов представя „Покаяние Господне“ в Столична библиотека

Поет на месеца за април в Столична библиотека ще бъде Румен Леонидов. На 24. 04. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *