Начало / Свят / Плеяда звезди връщат Мумините на телевизионния екран (илюстрации

Плеяда звезди връщат Мумините на телевизионния екран (илюстрации

moomin-tv-series-richard-ayoadeЦяла плеяда звезди ще съживи Мумините на телевизионния екран. Новата анимационна версия ще се нарича „Moominpappa and Kingsman: The Secret Service’s Taron Egerton as the curious young Moomintroll“.

Любопитен е съставът, който ще озвучава героите. Розамунд Пайл, нашумяла с ролята си в „Момичето от влака“ ще бъде гласът на мама Муминка. Мат Бери ще се превъплъти в татко Мумин. Сmoomin-tv-series-new-rosamund-pikeериите ще бъдат озвучени и от Кейт Уинслет, с чиито глас ще говори строгата госпожа Филийонк. Ричард Айоейд ще е Призракът.

moomin-tv-series-kate-winsletСериалът ще дебютира в ефир през 2019 г., продуциран от финландското студио „Gutsy Animations“. Режисьор е носителят на „Оскар“ Стив Бокс. Вече са готови две от 13-те серии, всяко от които е с продължителност 22 минути. Продукцията е комбинация от 2D и 3D техники.

Мумините са герои на прочутата финландска писателка Туве Янсон. Историите за тях са създавани десетилетия и са събрани в девет книги, публикувани за първи път във Финландия между 1945 и 1970 г. През 1954 г. те за пръв път оживяват на телевизионния екран, а след това имат адаптация през 1991 г.

new-moomins-cast„Туве придаде на жителите на Муминвали огромен набор от ценности като толерантност, любов, уважение, приятелство и смелост. Тези качества са необходими в днешния свят повече от всякога. Много сме щастливи, че такива големи звезди ще пресъздадат живота им и ще привлекат нови малки и големи фенове“, коментира новия сериал племенничката на писателката София Янсон.

gutsy-animations-moomin-tv-series-2

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …