Начало / Свят / Изцяло „женски” повелител на мухите разбуни духовете

Изцяло „женски” повелител на мухите разбуни духовете

63930zЗадава се нова филмова адаптация по класиката на Уилям Голдинг от 1954 г. Повелителят на мухите”, но една голяма промяна всява смут в социалните медии – всички момчета на острова ще бъдат заменени от момичета. Според в. „Гардиън“, вече е подписан договор с компанията Уорнър за третата филмова адаптация на английски език на класиката, чиято най-известна версия на лента е от 1963 г. В плановете е залегнало всички персонажи да са момичета, което ще помогне историята да бъде видяна по съвсем нов начин.

Повелителят на мухите” представя група момчета, попаднали сами на изолиран остров – изграждайки свое микрообщество, те се обръщат към насилието и дори убийството. Книгата е своеобразна сатира на човешката лудост и жестокост.

Обръщането на половете разбуни социалните мрежи и много от коментарите са насочени към това какво би се случило, ако група момичета бъдат поставени в подобна ситуация. Според някои целият сюжет ще се промени, ако го оставят в ръцете на момичета. Самият Голдинг е казвал, че е фокусирал книгата само върху момчета по две причини. Първата е, че самият той е бил малко момче, а не малко момиче. Втората е, че група от малки момчета, според него, много повече представлява умален модел на обществото, отколкото група малки момичета. „Това няма нищо общо с равноправието. Жените са глупави, представяйки се за равни на мъжете – те винаги са били по-добри от тях. Но просто не можеш да хванеш група малки момичета и да очакваш , че те ще създадат свое общество”, твърди Голдинг.