Начало / Свят / Кейтлин Моран спечели награда за книга на годината във Великобритания

Кейтлин Моран спечели награда за книга на годината във Великобритания

Журналистката Кейтлин Моран спечели наградата за книга на годината в Обединеното кралство, пише  британският „Телеграф”. Призът й беше връчен за полуавтобиографичната творба „Как да бъдеш жена”. Моран беше наградена на националните награди за книги „Галакси”, преди известни като „Британски награди за книги”.

Тя получи най-много гласове от 750-те членове на академията „Галакси”, които са хора от литературния бизнес. „Как да бъдеш жена” се пребори с конкуренцията на „Малка щипка чудо” от Даун Френч и „Посещение от Goon Squad” от Дженифър Игън. Алън Холингхърст също беше сред номинираните.

Кейтлин Моран, която пише за изданието „Дъ Таймс”, изрази своята радост от спечелването на наградата. 36-годишната журналистка добави, че е написала книгата си за 5 месеца, като е черпила вдъхновение от социалната мрежа „Туитър”. Авторката каза още, че макар „Как да бъдеш жена” да е феминистка книга, тя описва самия феминизъм „просто като вярването на жените, че могат да бъдат толкова свободни, колкото и мъжете”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …