Начало / Свят / Сирийското момиче, трогнало света, написа мемоари и стигна до Ню Йорк

Сирийското момиче, трогнало света, написа мемоари и стигна до Ню Йорк

DLJm1ROWsAEE2q38-годишната Бана ал Абед, която трогна света с постовете си в Twitter за войната в Сирия, е на път да се сдобие с още по-голяма слава. Момичето написа мемоари, които озаглави „Dear World” и ги представи в Ню Йорк.

DDbawpVXsAA4bTBКнигата описва личните впечатления и преживяванията на Бана в разкъсвания от войната град Алепо. Особено трогателен е моментът с разрушаването на дома й, който беше сринат със земята по време на въздушна атака.

Момичето разказва още как е опитвало да изживее своето детство на фона на тътена на бомбите, артилерийския обстрел и сирените.

DLP7prNUQAEdsUZ

Туитовете на момичето призоваваха за мир и разказваха за малките радости и всекидневните трагедии в живота на дете, живеещо под обсада.

C0XyfqPXAAA_-zgСирийчето беше евакуирано от Алепо и прието от турския президент, който се обърна към детето като „нашето момиченце“. По-късно Бана отправи зов за помощ от името на сирийските деца към президента на САЩ Доналд Тръмп.

Днес туитовете на момичето изразяват повече щастие – споделя снимки от училище и от пътуванията си по света, където представя своите мемоари.

DKB8TaOX0AAWBA7

 

Материалът е по dariknews.bg

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …