Начало / Свят / Сирийското момиче, трогнало света, написа мемоари и стигна до Ню Йорк

Сирийското момиче, трогнало света, написа мемоари и стигна до Ню Йорк

DLJm1ROWsAEE2q38-годишната Бана ал Абед, която трогна света с постовете си в Twitter за войната в Сирия, е на път да се сдобие с още по-голяма слава. Момичето написа мемоари, които озаглави „Dear World” и ги представи в Ню Йорк.

DDbawpVXsAA4bTBКнигата описва личните впечатления и преживяванията на Бана в разкъсвания от войната град Алепо. Особено трогателен е моментът с разрушаването на дома й, който беше сринат със земята по време на въздушна атака.

Момичето разказва още как е опитвало да изживее своето детство на фона на тътена на бомбите, артилерийския обстрел и сирените.

DLP7prNUQAEdsUZ

Туитовете на момичето призоваваха за мир и разказваха за малките радости и всекидневните трагедии в живота на дете, живеещо под обсада.

C0XyfqPXAAA_-zgСирийчето беше евакуирано от Алепо и прието от турския президент, който се обърна към детето като „нашето момиченце“. По-късно Бана отправи зов за помощ от името на сирийските деца към президента на САЩ Доналд Тръмп.

Днес туитовете на момичето изразяват повече щастие – споделя снимки от училище и от пътуванията си по света, където представя своите мемоари.

DKB8TaOX0AAWBA7

 

Материалът е по dariknews.bg

Прочетете още

stažený soubor

Хенри Кисинджър – по-близо до „Разпни го“, отколкото до „Осанна“

За мъртвите или добро, или нищо… това всъщност не важи и в неговия случай Противоречив …