Начало / Свят / „Тетрадката” на Спаркс ще се играе на Бродуей

„Тетрадката” на Спаркс ще се играе на Бродуей

Мюзикъл по популярния роман на Никълъс Спаркс „Тетрадката” ще се играе на Бродуей, информира „USA тoday”. Книгата от 1996 г. се превърна в абсолютен бестселър в САЩ, особено след филмирането й през 2004 г. Прожекцията направи звезди актьорите Райън Гослинг и Рейчъл МакАдамс.

Действието в творбата се развива през 1932 г. Историята разказва за двама тийнейджъри от Северна Каролина, които се влюбват. Различията в материалния им статус води до принудителна раздяла, която продължава 14 години. Те се срещат отново и любовта им се възражда.

Мюзикълът „ще отвори нова страница на Бродуей”, казва Спаркс. „Все още процесът се развива, но най-добрият начин за работа е да се обградиш с хора, на които вярваш, които разбират какво вършат и могат да издигнат проекта на друго ниво. Така съм правил и в Холивуд, и във взаимоотношенията си с издателите”, допълва той.

Никълъс Спаркс е американски автор, роден 1965 г. В книгите му основната тематика е любов, смърт, рак. Публикувани са 16 негови романа, като 6 от тях са филмирани. Много негови книги са преведени на български, сред тях „Писмо в бутилка”, „Тетрадката”, „С дъх на канела”, „Последна песен” и др.

 

Книгите на Никалъс Спаркс тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …