Начало / Свят / Фестивалът „Стайнбек” ще почете и Уди Гътри

Фестивалът „Стайнбек” ще почете и Уди Гътри

На фестивала, посветен на големия американски писател Джон Стайнбек, този път ще бъде почетен и музикантът Уди Гътри, съобщава „Лос Анджелис таймс”. Събитието ще се проведе между 3 и 6 май догодина. През 2012 г. се навършват  100 от рождението на поета с китара. Фестивалът ще представи изложба „Уди Гътри на 100”, като материалите ще бъдат предоставени от музея „Грами” и архивите на певеца.

Фестивалът се провежда всяка година от 1980 г. насам в центъра „Стайнбек” в Салинас, Калифорния. Очаква се догодина да присъства дъщерята на Гътри, Нора. Също така и много учени, които изследват творчеството на Стайнбек.

Уди Гътри е американски фолк и кънтри изпълнител, роден през 1912 г. Най-известната му песен е „This Land Is Your Land”. Като текстописец е повлиял имена като Боб Дилън, Брус Спрингстийн и др. Умира през 1967 г.

Джон Стайнбек е писател, драматург и есеист, роден през 1902 г. в САЩ. Той е една от ключовите фигури в американската литература. Тематиката на творбите му е трагедията, която преживяват по-бедните и фермерските семейство по време на Голямата депресия. Носител е на Нобелова награда за литература през 1962 г. и „Пулицър”. Най-известните му книги са „Гроздовете на греха”, „За мишките и хората” и „На изток от рая”. Умира през 1968 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …