Начало / Свят / Фестивалът „Стайнбек” ще почете и Уди Гътри

Фестивалът „Стайнбек” ще почете и Уди Гътри

На фестивала, посветен на големия американски писател Джон Стайнбек, този път ще бъде почетен и музикантът Уди Гътри, съобщава „Лос Анджелис таймс”. Събитието ще се проведе между 3 и 6 май догодина. През 2012 г. се навършват  100 от рождението на поета с китара. Фестивалът ще представи изложба „Уди Гътри на 100”, като материалите ще бъдат предоставени от музея „Грами” и архивите на певеца.

Фестивалът се провежда всяка година от 1980 г. насам в центъра „Стайнбек” в Салинас, Калифорния. Очаква се догодина да присъства дъщерята на Гътри, Нора. Също така и много учени, които изследват творчеството на Стайнбек.

Уди Гътри е американски фолк и кънтри изпълнител, роден през 1912 г. Най-известната му песен е „This Land Is Your Land”. Като текстописец е повлиял имена като Боб Дилън, Брус Спрингстийн и др. Умира през 1967 г.

Джон Стайнбек е писател, драматург и есеист, роден през 1902 г. в САЩ. Той е една от ключовите фигури в американската литература. Тематиката на творбите му е трагедията, която преживяват по-бедните и фермерските семейство по време на Голямата депресия. Носител е на Нобелова награда за литература през 1962 г. и „Пулицър”. Най-известните му книги са „Гроздовете на греха”, „За мишките и хората” и „На изток от рая”. Умира през 1968 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2389samladeVerk

Роман за любовта към книгите спечели наградата „Август Стриндберг”

Най-престижното шведско отличие отиде при Лидия Сандгрен Психолог по образование, тя работи върху дебюта си …