Начало / Любопитно / Приложение революционизира четенето

Приложение революционизира четенето

Според проучване на „Галъп”, проведено през 2015 г., работната седмица за един средностатистически американец е 47 часа или приблизително 6 работни дни. Така остават средно 19 минути за четене.
ил.1Какво, ако хората използват тези 19 минути, за да се образоват, да инвестират в себе си и да станат максимално добри личности? Не могат ли компаниите за дигитално издаване да намерят решение на този проблем?
„Блинклист” излизат с приложение, което прави точно това. То е създадено през 2013 г. и предлага съкратени версии на най-продаваните книги, които да могат да бъдат прочетени за 15 минути или дори по-малко. В него са събрани откъси от над 2 000 важни книги. Всичките нехудожествени.
2 млн. души четат през приложението, всеки ден все повече се включват към него. Защо толкова хора са влюбени в апликацията? Ето няколко причини.

Книгите са научно подкрепени
ил.2Създателите ù преглеждат всички световни нехудожествени книги, отделят най-интересните и полезни. Разглеждат точно 2 200 000 нехудожествени издания. След като заглавията за избрани, се включват професионални писатели и редактори, които прочитат книгите, отделят ключовите моменти и ги превръщат в ясно описани резюмета, които да са полезни за всекидневието на читателите.
Нещо като мечтания най-добър приятел, който прави дългото изчитане вместо теб и ти подава най-важните идеи от книгата резюмирани.
Дори дизайнът на приложението е направен да не натоварва очите и да удовлетворява мозъка. Овен това „Блинклист” е създадено така, че да се приспособява към всеки – когато започнеш да четеш, отбелязваш любимите си книги и подчертаваш в текста, то ще запомни предпочитанията ти и ще ти препоръчва книги спрямо вкуса ти.

Учащите се  
ил.3Списъкът с читатели, които се образоват чрез приложението, достига 2 млн. Виртуалното общество включва възрастни жени от Северна Англия, бразилски предприемачи, ученици от Финландия, специалисти по Човешки ресурси от Южна Азия. Има нюйоркски майки и дори учителки от върховете на Хималаите.

Аудио
Audio-Versions-of-BlinkistНаучавате ли нови неща по-лесно, когато някой ви съпровожда през информацията. Оказва се, че в днешното забързано ежедневие така се развиват и съвременните умни хора. През първите две години от реализирането на приложението, аудио книгите са едни от най-търсените. Затова сега вече са налични. Така потребителите могат да удължат ученето си, докато са в колата си, отиват на плаж, тичат в парка и т.н.

Истинските хора
ил.4Иска ли ви се да имате много умен и образован приятел, който споделя всичко, което чете с вас? С приложението може да имате. Хората, които го развиват, са от 21 различни държави и имат разнородни образование и опит. И все пак те се определят като човешки същества, а не роботи и споделят, че се надяват това да си личи по грижовността, която влагат в работата си и какво доверие имат читателите в тях.
За формирането на всяко резюме отговарят минимум 7 души, което показва, че всеки материал  е внимателно проучен и качествено обобщен.

Иновацията
ил.5Благодарение на приложението можете да откривате хора на науката и интересните им идеи, да учите нещо ново всеки ден и да сте сигурни, че инвестирате в себе си и развитието си като образован член на обществото.
Животът ни става все по-забързан, затова всички, които работят по приложението, искат да направят така, че четенето лесно и с удоволствие да се вписва в интензивното ни ежедневие.

Превод от списание „Блинклист”: Кристина Цонева