Начало / Свят / „Пенгуин” спира отпечатването на 2 книги от Грег Мортенсън

„Пенгуин” спира отпечатването на 2 книги от Грег Мортенсън

Британското издателство „Пенгуин” съобщава, че спира отпечатването на 2 книги от Грег Мортенсън, пише publishersweekly.com. Става въпрос за творбите за деца „Слушайте вятъра” и „Училища от камък”, които се появиха на пазара през 2009 г. От издателството твърдят, че към момента не се знае докога няма да се отпечатват произведенията.

Причината е скандала, който избухна по-рано тази година с достоверността на мемоарите на Мортенсън – „Три чаши чай”. Тогава друг автор – Джак Кракауер – обвини Мортенсън в лъжа с експозето си „Три чаши измама: Как Грег Мортенсън, хуманитарен герой, изгуби своя път”.

Грег Мортенсън е американски хуманитарист и писател, роден 1957 г. Той е един от хората, създали „Централен азиатски институт”. Творбите му са известни с това, че промотират мир и образование на хората от третия свят. Неговите мемоари „Три чаши чай” се превърнаха в световен бестселър, но Мортенсън беше разобличен, че огромна част от тях са измислица. Продължават да текат съдебни дела по този въпрос.

Свързани заглавия
Тръгва делото срещу Грег Мортенсън за измама
Прокурор разследва приходите на Мортенсън
Племе съди Грег Мортенсън
Три чаши чай” е лъжа? Обвиниха автора в скалъпване на фактите

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …