Начало / Любопитно / Запазете приятелството с книга!

Запазете приятелството с книга!

rehost_2017_5_30_e7904173-28ef-42bd-a81e-cd87f39aee02Всички имаме приятели, с които някога сме били много близки, но вече не успяваме да поддържаме връзка. Може би те са се преместили в друг град, може би вие сте сменили работата и или пък сте твърде заети да се справяте в живота и сте се забравили. И когато се видите, разговорът започва от там, където е спрял предишния път, но нещо липсва. Сайтът Bookriot ни предлага три начина как да скъсим дистанцията и да преодолеем липсата на време, за да укрепим връзката с добрите си приятели. И то, докато четете интересна книга!

Четете една и съща книга

По този начин, ако някой герой ви вбеси, ако всичко се обърка или просто не разбирате нищо от написаното, вашият добър приятел може да е човекът, който да отговори на всичко това. Напишете съобщение, споделете чувствата и мислите си. По този начин ще създадете своя малък литературен клуб за приятели, които иначе нямат време да се видят. След време може да започнете отново да си споделяте и други неща отвъд книгите, защото те са амо извинение да си създадем добър навик.

Напишете анотация на книгата заедно

Имали ли сте чувството, че малко помощ в разбирането на някоя книга няма да ви е излишна. Ето го вашето решение! Намерете книга, която ви смущава еднакво силно. Докато я четете, записвайте си хрумнали ви идеи, подчертавайте изречения, които ви харесват и след това изпратете всичко това на своя литературен приятел. Това не само ще ви помогне да поддържате разговора си, но книгата ще се превърне в своеобразен дневник на вашето приятелство. Можете да си размените едно и също копие от книгата или всеки д има свое и след прочитането й да си ги размените.

Разменяйте си книги

Това е идеален начин за поддържане на контактите ви, ако се виждате на всеки месец-два. Можете да замените този трик с подаряването на книги за празници, дори можете да подарявате книги, които вие вече сте прочели. Няма нищо по-приятно от това да извадите любима книга от рафта на библиотеката си и да я подарите на любим човек. Така, когато се видите следващия път, ще имате поредната книга за обсъждане.

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (25 март – 31 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. През август ще се видим …