Начало / Любопитно / Запазете приятелството с книга!

Запазете приятелството с книга!

rehost_2017_5_30_e7904173-28ef-42bd-a81e-cd87f39aee02Всички имаме приятели, с които някога сме били много близки, но вече не успяваме да поддържаме връзка. Може би те са се преместили в друг град, може би вие сте сменили работата и или пък сте твърде заети да се справяте в живота и сте се забравили. И когато се видите, разговорът започва от там, където е спрял предишния път, но нещо липсва. Сайтът Bookriot ни предлага три начина как да скъсим дистанцията и да преодолеем липсата на време, за да укрепим връзката с добрите си приятели. И то, докато четете интересна книга!

Четете една и съща книга

По този начин, ако някой герой ви вбеси, ако всичко се обърка или просто не разбирате нищо от написаното, вашият добър приятел може да е човекът, който да отговори на всичко това. Напишете съобщение, споделете чувствата и мислите си. По този начин ще създадете своя малък литературен клуб за приятели, които иначе нямат време да се видят. След време може да започнете отново да си споделяте и други неща отвъд книгите, защото те са амо извинение да си създадем добър навик.

Напишете анотация на книгата заедно

Имали ли сте чувството, че малко помощ в разбирането на някоя книга няма да ви е излишна. Ето го вашето решение! Намерете книга, която ви смущава еднакво силно. Докато я четете, записвайте си хрумнали ви идеи, подчертавайте изречения, които ви харесват и след това изпратете всичко това на своя литературен приятел. Това не само ще ви помогне да поддържате разговора си, но книгата ще се превърне в своеобразен дневник на вашето приятелство. Можете да си размените едно и също копие от книгата или всеки д има свое и след прочитането й да си ги размените.

Разменяйте си книги

Това е идеален начин за поддържане на контактите ви, ако се виждате на всеки месец-два. Можете да замените този трик с подаряването на книги за празници, дори можете да подарявате книги, които вие вече сте прочели. Няма нищо по-приятно от това да извадите любима книга от рафта на библиотеката си и да я подарите на любим човек. Така, когато се видите следващия път, ще имате поредната книга за обсъждане.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

236391_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (7 ноември – 13 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сърце от Виктория Бешлийска 2. Където пеят раците от Дилия Оуенс 3. …