Начало / Свят / Книга разкрива кой е истинският “Sgt. Pepper”

Книга разкрива кой е истинският “Sgt. Pepper”

emiВсеки любител на хубавата музика знае този албум. „Оркестърът на клуба на самотните сърца на Сержант Пепър“ (“Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”) на „Бийтълс“ със сигурност е един от най-известните албуми в съвременната музика.

Плочата на ливърпулската четворка до толкова е фокусирала вниманието на феновете си, че на англоезичния пазар ще се появи цяла книга, която разкрива истинската история на Сержант Пепър. Автор на изследването “The Beatles and Sgt. Pepper: A Fans’ Perspective” е Брус Спицър, разкрива сп. „Варайъти“.

sgt-pepper-beatlesИстинското име на Сержант Пепър е генерал-майор Джеймс Мелвин Бабингтън и Спицър е първият, който разкрива историята му. Сержантът е служил в Кралската армия, а след това – в Първа Кавалерийска бригада в Южна Африка. Авторът на обложката на „Бийтълс“ попаднал на снимката му, след като разглеждал книгата „Знаменитостите на армията“ и решил да включи портрета в графиката си.

Книгата на Спицър ще излезе на пазара на 25 май едновременно с ремикса на албума „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“, продуциран от Жил Мартин, син на прословутия продуцент на „Бийтълс“ сър Джордж Мартин.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

stažený soubor

Хенри Кисинджър – по-близо до „Разпни го“, отколкото до „Осанна“

За мъртвите или добро, или нищо… това всъщност не важи и в неговия случай Противоречив …