Начало / Свят / Книга разкрива кой е истинският “Sgt. Pepper”

Книга разкрива кой е истинският “Sgt. Pepper”

emiВсеки любител на хубавата музика знае този албум. „Оркестърът на клуба на самотните сърца на Сержант Пепър“ (“Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”) на „Бийтълс“ със сигурност е един от най-известните албуми в съвременната музика.

Плочата на ливърпулската четворка до толкова е фокусирала вниманието на феновете си, че на англоезичния пазар ще се появи цяла книга, която разкрива истинската история на Сержант Пепър. Автор на изследването “The Beatles and Sgt. Pepper: A Fans’ Perspective” е Брус Спицър, разкрива сп. „Варайъти“.

sgt-pepper-beatlesИстинското име на Сержант Пепър е генерал-майор Джеймс Мелвин Бабингтън и Спицър е първият, който разкрива историята му. Сержантът е служил в Кралската армия, а след това – в Първа Кавалерийска бригада в Южна Африка. Авторът на обложката на „Бийтълс“ попаднал на снимката му, след като разглеждал книгата „Знаменитостите на армията“ и решил да включи портрета в графиката си.

Книгата на Спицър ще излезе на пазара на 25 май едновременно с ремикса на албума „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“, продуциран от Жил Мартин, син на прословутия продуцент на „Бийтълс“ сър Джордж Мартин.

Прочетете още

abinash-jothimani-P4qSaBcY-unsplash

Големите писатели и техните страхове

Понякога са ключови за таланта им Обикновен каприз или… направо здравословен проблем – някои факти …