Начало / Свят / Седмица след като футболистът Арън Ернандес се самоубива в затвора, Джеймс Патерсън подхваща криминален роман за него

Седмица след като футболистът Арън Ернандес се самоубива в затвора, Джеймс Патерсън подхваща криминален роман за него

610825_1280x720Книгата се очаква да бъде издадена през 2018 г. Авторът на бестселърите за Алекс Крос казва, че книгата ще проследи историята на играча от ранните му години и възхода му като звезда в американския футбол с кариера за 40 милиона долара до обвиненията му за убийство през 2015 г. и смъртта му на 27-годишна възраст.
През 2015 година бившият футболист на Ню Инглънд Пейтриътс е обвинен в убийството на Один Лойд, който е бил полупрофесионален футболист. Ернандес се е самоубил на 19 април, няколко дни след като е бил освободен от обвинение  за двойно убийство през 2012 г.
Патерсън е смаян от смъртта на футболиста и заявява, че макар животът на Ернандес да е помрачен от тези събития, е удивително как независимо от скромния си произход,на 22 години той съумява да се издигне  до един от най-големите професионални играчи.
„По пътя към успеха животът му излиза извън контрол и аз се почувствах принуден да попитам „Какво се обърка?“. Надявам се , че тази книга ще успее да хвърли малко светлина върху събитията, довели до неговaта сърцераздирателна смърт.“
Според списание „Форбс“ Джеймс Патерсън е най-високоплатеният автор в света и е спечелил около 700 милиона долара през последното десетилетие.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ca_jamespatterson_040220getty

Джеймс Патерсън спасява от кризата независимите книжарници

Писателят дари половин милион долара срещу последствията от коронавируса Най-високо платеният автор в Щатите – …