Начало / Свят / Седмица след като футболистът Арън Ернандес се самоубива в затвора, Джеймс Патерсън подхваща криминален роман за него

Седмица след като футболистът Арън Ернандес се самоубива в затвора, Джеймс Патерсън подхваща криминален роман за него

610825_1280x720Книгата се очаква да бъде издадена през 2018 г. Авторът на бестселърите за Алекс Крос казва, че книгата ще проследи историята на играча от ранните му години и възхода му като звезда в американския футбол с кариера за 40 милиона долара до обвиненията му за убийство през 2015 г. и смъртта му на 27-годишна възраст.
През 2015 година бившият футболист на Ню Инглънд Пейтриътс е обвинен в убийството на Один Лойд, който е бил полупрофесионален футболист. Ернандес се е самоубил на 19 април, няколко дни след като е бил освободен от обвинение  за двойно убийство през 2012 г.
Патерсън е смаян от смъртта на футболиста и заявява, че макар животът на Ернандес да е помрачен от тези събития, е удивително как независимо от скромния си произход,на 22 години той съумява да се издигне  до един от най-големите професионални играчи.
„По пътя към успеха животът му излиза извън контрол и аз се почувствах принуден да попитам „Какво се обърка?“. Надявам се , че тази книга ще успее да хвърли малко светлина върху събитията, довели до неговaта сърцераздирателна смърт.“
Според списание „Форбс“ Джеймс Патерсън е най-високоплатеният автор в света и е спечелил около 700 милиона долара през последното десетилетие.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

best2013

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“: Джеймс Патерсън забърква интригата

Негова книга застана на върха The 18th Abduction е написана всъщност в съавторство с Максин …