Начало / Свят / Дениз Мина ще пише комиксите по трилогията на Стиг Ларшон

Дениз Мина ще пише комиксите по трилогията на Стиг Ларшон

Шотландската криминална писателка Дениз Мина ще пише комиксите по трилогията на Стиг Ларшон, съобщава „Гардиън”. Тя е избрана от фондацията, която държи авторските права на покойния шведски писател. Рисунките ще направи илюстраторът Леонардо Манко.

Както е известно всяка от трите части – „Мъжете, които мразеха жените”, „Момичето, което си играеше с огъня” и „Взривената въздушна кула” – ще излезе на по 2 тома. Комиксите ще бъдат достъпни както в печатен, така и в електронен формат. Издателство е „Вертиго”, което работи под шапката на мащабната комиксова компания „ДиСи Комикс”.

„Дадоха ми пълна свобода и мога да променя някои неща. Достатъчно хора вече са чели книгите”, казва Мина. „Но аз няма да променям много. Лисбет Саландер е брилянтен персонаж. Тя е оцеляла след сексуално насилие и сякаш Ларшон не е осъзнал колко изплашена е тя през цялото време. Ще наблегна на този аспект”.

Дениз Мина е криминална авторка и драматург. Специализира се и в писане на комикси. Родена е през1966 г. в Шотландия. Написала е трилогията трилъри „Garnethill”. Писала е и за серията графични романи „Hellblazer”.

Свързани заглавия
„Милениум” ще излезе и като комикс
H&M ще облече клиентките си като “момичето с драконовата татуировка”
Стиг Ларшон е бил военен инструктор в Африка
Стиг Ларшон бил отхвърлен от „Журналистическата колегия” в Стокхолм

Трилогията „Милениум“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …