Начало / Класации / Други / И най-важното е … да не падаш духом (6 книги, които вдъхват сила)

И най-важното е … да не падаш духом (6 книги, които вдъхват сила)

ReadingbannerВсеки в живота си има моменти, в които просто няма сили, отпуска се, губи искрата в очите си. Едно от най-важните неща в такива моменти е да не се вторачваш в проблемите, а да успееш да намериш начин да повярваш отново в силите си. Украинският сайт НВ STYLE направи интересна подборка от книги, които могат да Ви помогнат да се избавите от негативните мисли, да Ви вдъхнат нови сили и енергия. Вижте кои са заглавията (публикувани от нас със съкращения), а ако желаете – споделете с нас и други подобни четива, които са Ви помогнали.

„Човекът в търсене на смисъл“, Виктор Франкъл

Знаменитата книга на световно известния философ и психолог разкрива силата на човешкия дух и стремежа му към смисъл, който му помага да оцелее в ада на лагерите на смъртта. Франкъл, почетен учен в редица от най-известните университети, няма равен в средите на психолозите и психиатрите. Шедьовърът му е преведен на десетки езици и е четен по цял свят, а той самият е повлиял на учени и личности като Карл Ясперс, Мартин Хайдегер, Папа Йоан Павел VI и Хилари Клинтън. Франкъл не просто изгражда психологическа теория за смисъла и основава на нея философията си за съществуването на човека, но и показва на милиони възможността да открият смисъл в собствения им живот.

„Приказки за размисъл“, Хорхе Букай

Тази книга може да се превърне във вълшебно пътешествие за всеки. Единственото условие е да сте готови за чудо. С всяка страница, като с калейдоскоп, светът разцъфва в нови цветове. Всяка притча разкрива картини и образи, които могат да променят живота си. В книгата наистина са събрани истории, които подтикват към размисъл.

„Трима души в една лодка (без да става дума за кучето)“, Джеръм К. Джеръм

Английският хумор е неизменно свързан с името на Джеръм К. Джеръм. Тази книга е утвърдено лекарство против скуката и настолно четиво за всички ценители на истинската хумористична литература.

„Духовни решения. Отговори на трудните въпроси на живота“, Дийпак Чопра

„Всички се стремим към нов, по-добър живот – този живот, за който всички ние мечтаем, но не винаги успяваме да намерим пътя…“ Пътешествието в света на чудесата започва от тук и в най-доброто време – сега!

„Монахът, който продаде своето Ферари“, Робин Шарма

Бестселърът на Шарма разказва необикновената история на Джулиан – адвокатът-милионер, който преминава през духовна криза, но открива за себе си мъдростта. Той се научава да допуска радостта в мислите си; да живее според собственото си признание; да осъзнае силата на ума си; да държи на връзката с другите; да живее в настоящето и т.н.

„35 кила надежда“, Ана Гавалда

Книгата на Гавалда е поетична притча за най-важното – избора на жизнен път; за силата на любовта и предаността; за семейството; за мечтите, които сбъдваме, само защото ги искаме силно и от сърце и се стараем за това.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2811730_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (28 август – 3 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Войната на верите от Людмила Филипова …