Начало / Критика / Школата на „Космополитън” ражда силни писатели

Школата на „Космополитън” ражда силни писатели

Попадне ли веднъж човек в някое от така наречените женски списания, просто научава и две, и двеста, както казваме ние, българите… Най-силните им години бяха през 90-те на миналия век, но и до ден-днешен държат високо стандарта си. Ненапразно са десетки сериалите, филмите, пък и книгите, в които се сблъскваме с някоя персона, която работи именно в такова издание. По правило животът й е шантав, на ръба на невъзможното. Джесика Нол е живият пример, че всичко това е вярно.

1436563415-01-jessica-knoll

Джесика прави кариера в два популярни американски месечника – „Селф” и „Космополитън”. Специализира се в областта на любовните отношения и секса, също психичното здраве. Често има и по пет материала на брой, които касаят именно тези теми.

Мечтае си обаче за нещо различно – да напише книга… Така се ражда „Най-щастливото момиче” на света. Сюжетът е досущ съдържанието на „Космополитън”, извадено изпод индиго. Главната героиня на Джесика е секси редакторка в списание и има на разположение колкото си щеш дизайнерски дрехи, пък и богат годеник. Миналото обаче я измъчва.

205401_b

Това е и книгата на Джесика Нол – дългият път, който всеки от нас изминава, за да разкрие себе си, да преосмисли преживяното, да заживее с настоящето. Стилът на начинаещата писателка е жив и интригуваш – така благодарение на „Най-щастливото момиче на света“ Джесика спечелва номинация за наградата Edgar за дебют на американски автор, а заедно с това триумфира с наградата Goodreads – именно за дебют. Историята грабва и Рийз Уидърспун, която откупува правата за филмиране.

Увлекателна и динамична, „Най-щастливото момиче” напомня, че всички правим грешки. Че всички имаме право да продължим. И да изживеем мечтите си. Като Ани, главната героиня. Като Джесика, създателката на този роман.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

top

ТОП 201 на десетилетието

Съвременните класики са за любов, за душата, за самите нас На върха е добре познато …