Начало / Критика / Школата на „Космополитън” ражда силни писатели

Школата на „Космополитън” ражда силни писатели

Попадне ли веднъж човек в някое от така наречените женски списания, просто научава и две, и двеста, както казваме ние, българите… Най-силните им години бяха през 90-те на миналия век, но и до ден-днешен държат високо стандарта си. Ненапразно са десетки сериалите, филмите, пък и книгите, в които се сблъскваме с някоя персона, която работи именно в такова издание. По правило животът й е шантав, на ръба на невъзможното. Джесика Нол е живият пример, че всичко това е вярно.

1436563415-01-jessica-knoll

Джесика прави кариера в два популярни американски месечника – „Селф” и „Космополитън”. Специализира се в областта на любовните отношения и секса, също психичното здраве. Често има и по пет материала на брой, които касаят именно тези теми.

Мечтае си обаче за нещо различно – да напише книга… Така се ражда „Най-щастливото момиче” на света. Сюжетът е досущ съдържанието на „Космополитън”, извадено изпод индиго. Главната героиня на Джесика е секси редакторка в списание и има на разположение колкото си щеш дизайнерски дрехи, пък и богат годеник. Миналото обаче я измъчва.

205401_b

Това е и книгата на Джесика Нол – дългият път, който всеки от нас изминава, за да разкрие себе си, да преосмисли преживяното, да заживее с настоящето. Стилът на начинаещата писателка е жив и интригуваш – така благодарение на „Най-щастливото момиче на света“ Джесика спечелва номинация за наградата Edgar за дебют на американски автор, а заедно с това триумфира с наградата Goodreads – именно за дебют. Историята грабва и Рийз Уидърспун, която откупува правата за филмиране.

Увлекателна и динамична, „Най-щастливото момиче” напомня, че всички правим грешки. Че всички имаме право да продължим. И да изживеем мечтите си. Като Ани, главната героиня. Като Джесика, създателката на този роман.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

skynews-nicholas-evans-the-horse-whisperer_5865338

Почина авторът, създал „Повелителят на конете”

Книгата стана бестселър и се прочу и като филм Никълас Еванс е юрист по образование, …