Начало / Любопитно / В очакване: кои книги ще можем да гледаме и на филм през 2017 г.

В очакване: кои книги ще можем да гледаме и на филм през 2017 г.

elbacovergoodМного страхотни книги ще излязат във филмова форма през следващата година и предизвиквали вълнение сред читателите. 2017 г. е зад ъгъла и ето кои адаптации ще ни донесе. Събра ги сайтът www.bookstr.com.

 „Големите малки лъжи”, Лиан Мориарти

Участват: Рийз Уидърспун, Шайлин Уудли, Никол Кидман, Александър Скарсгард и други

Освен на звездния актьорски състав, филмовата адаптация е базирана на наистина страхотна книга. Всеки персонаж е толкова забележителен и е изграден изключително задълбочено. Освен това книгата ще бъде филмирана под формата на сериал, така че ще има часове и часове за гледане.

Дата на премиерата: 19 февруари 2017 г.

darktower2„Тъмната кула”, Стивън Кинг

Участват: Идрис Елба и Матю Макконъхи

Говорим за Стивън Кинг, а както добре знаем, повечето филмови адаптации по негови творби са просто СТРАХОТНИ. Очакванията към Елба и Макконъхи също са големи – двама опитни актьори с мощно екранно присъствие. Освен това всички знаем какво се случва, когато Стивън Кинг се захване с фантастика.

Дата на премиерата: 28 юли 2017 г.

„Кръгът”, Дейв Егърс

Участват: Ема Уотсън, Том Ханкс

Това е антиутопия, която ни кара да се чувстваме изключително нестабилни, но и забавлява. Книгата на Егърс представя свръх хай-тек реалност, почти изцяло контролирана от интернет и социалните медии. От филма се очакват страхотни визуални ефекти и страховита актьорска игра. Том Ханкс е безспорно добър избор в ролята на харизматичен, супер интелигентен бизнес магнат.

Дата на премиерата: 28 април 2017 г.

„Вечерята”, Херман Кох

Участват: Ричард Гиър, Лаура Лини, Ребека Хол и Стив Куган

Тази адаптация разполага с много повече от звездния актьорски състав. Психологическият трилър на Кох блести с честност и жесток хумор. Книгата проследява вечерята на две семейни двойки, чиито синове тийнейджъри са извършили ужасно престъпление, за което само родителите знаят. Сюжетът е смущаващ и иновативен и всички с нетърпение очакват да го видят на екран.

Дата на премиерата: 5 май 2017 г.

„Братовчедката Рейчъл”, Дафни Дю Морие

Участват: Рейчъл Уейз, Сам Клафлин

Уейз влиза в ролята на красивата Рейчъл, която може би е, а може би не е убита. Клафлин е в ролята на братовчед й Филип, който иска да отмъсти на убийците. Нещата стават зловещи, когато Филип се влюбва в Рейчъл, чиито намерения стават все по-мистериозни.

Дата на премиерата: 5 ма 2017 г.

„Убийство в Ориент Експрес”, Агата Кристи

Участват: Дейзи Ридли, Джони Деп, Кенет Брана

Това е една от най-добрите криминални загадки на Кристи, което значи много, защото тя просто няма слаба книга. Ще видим „Убийство в Ориент Експрес” в нова свежа форма под режисурата на играещия във филма Кенет Брана. Той играе известния белгийски детектив Еркюл Поаро, който се появява, за да разследва убийство в един от най-известните и луксозни влакове в света. А ние просто нямаме търпение!

Дата на премиерата: 22 ноември 2017 г.

„Планината между нас”, Чарлз Мартин

Участват: Кейт Уинслет, Идрис Елба

От този филм очакваме много красота със затаен дъх. Ашли (Уинслет) и Бен (Елба) са непознати, принудени да се доверят един на друг след самолетна катастрофа. Какво по-ослепително от оцеляване в планината, особено изиграно от такива звезди?

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

242077_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 ноември – 19 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Рана от Захари Карабашлиев 2. Иван Ланджев за неизбежната случайност. Есета, истории, фрагменти …