Начало / Любопитно / Най-хубавата елха – от книги

Най-хубавата елха – от книги

Практиката на коледните дръвчета от книги се ражда първо в библиотеките. Там обикновено използват излезли от фондовете стари заглавия, които пълнят склада. Понякога елхата от книги се състои от стотици, дори хиляди томове. Всичко е всъщност въпрос на място и на… книги :).

Причините обаче Краси Проданов да избере именно елха от книги са няколко.

Стилно е. Елхата от книги придава атмосфера там, където я построите. Пространството се сдобива с по-различна енергия. Съответно привличате и различни хора. Хора, които обичат книгите и им се наслаждават всеки миг.

book-christmas-tree-9

Има елемент на терапия. Да съградиш собствена елха от книги действа успокояващо. Самото й изграждане отнема от напрежението и ти придава спокойствие. Усещаш празника по различен начин.

330707780_f8eaa22700_b

Сплотява семейството. Ако у дома изберете да построите такава елха, може всеки да предложи любимите си заглавия. Така че, изграждайки я заедно, вие ще споделите прочетеното и с другите от семейството. А това винаги помага да скъсим дистанцията помежду си.

stacked-book-tree

Увеличава и любовта към книгите. Една такава елха може да послужи като равносметка за отиващата си година. Просто съберете всички заглавия, с които сте се сдобили именно тази година. Нека това е вашата елха – независимо дали размерът й е по-голям или по-малък. Нека това е вашата равносметка на читател!

book-tree-1100x825

Екологично е. Вярно, и книгите са от хартия, но като сменим предназначението им, си спестяваме отсеченото някъде коледно дърво. А ароматът на любимите ви заглавия може да се конкурира с този на елховите иглици. Книжната елха също може да бъде осветена – за предпочитане, с LED лампички, които са най-безопасни.

st-louis-u1

Прекрасна е за парти. Съберете приятелите си около книжната елха на Нова година. Нека всеки си тръгне с томче от нея. Така от украса тя ще се е превърнала и в подарък.

xmas-blog-011

Пък и книгите заслужават да са в центъра на вниманието. Дори на Коледа!

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (1 април – 7 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Пролетна магия от Кари Елкс 3. Офертата от Никол …