Начало / Любопитно / Най-хубавата елха – от книги

Най-хубавата елха – от книги

Практиката на коледните дръвчета от книги се ражда първо в библиотеките. Там обикновено използват излезли от фондовете стари заглавия, които пълнят склада. Понякога елхата от книги се състои от стотици, дори хиляди томове. Всичко е всъщност въпрос на място и на… книги :).

Причините обаче Краси Проданов да избере именно елха от книги са няколко.

Стилно е. Елхата от книги придава атмосфера там, където я построите. Пространството се сдобива с по-различна енергия. Съответно привличате и различни хора. Хора, които обичат книгите и им се наслаждават всеки миг.

book-christmas-tree-9

Има елемент на терапия. Да съградиш собствена елха от книги действа успокояващо. Самото й изграждане отнема от напрежението и ти придава спокойствие. Усещаш празника по различен начин.

330707780_f8eaa22700_b

Сплотява семейството. Ако у дома изберете да построите такава елха, може всеки да предложи любимите си заглавия. Така че, изграждайки я заедно, вие ще споделите прочетеното и с другите от семейството. А това винаги помага да скъсим дистанцията помежду си.

stacked-book-tree

Увеличава и любовта към книгите. Една такава елха може да послужи като равносметка за отиващата си година. Просто съберете всички заглавия, с които сте се сдобили именно тази година. Нека това е вашата елха – независимо дали размерът й е по-голям или по-малък. Нека това е вашата равносметка на читател!

book-tree-1100x825

Екологично е. Вярно, и книгите са от хартия, но като сменим предназначението им, си спестяваме отсеченото някъде коледно дърво. А ароматът на любимите ви заглавия може да се конкурира с този на елховите иглици. Книжната елха също може да бъде осветена – за предпочитане, с LED лампички, които са най-безопасни.

st-louis-u1

Прекрасна е за парти. Съберете приятелите си около книжната елха на Нова година. Нека всеки си тръгне с томче от нея. Така от украса тя ще се е превърнала и в подарък.

xmas-blog-011

Пък и книгите заслужават да са в центъра на вниманието. Дори на Коледа!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Karen Swan at the Casa della Letteratura in Rome for the Rome International Literary Festival, 23rd May 2012

Карън Суон: Перфектният подарък не е само материален

С британската писателка говорим за стойността на подаръците и бестселърите Читателите вече познават Карън Суон с …