Начало / Свят / Втори поет оттегли номинацията си за наградата „Т. С. Елиът”

Втори поет оттегли номинацията си за наградата „Т. С. Елиът”

След Алис Осуалд, втори кандидат оттегли номинацията си за наградата за поезия „Т. С. Елиът”, съобщи „Гардиън”. Става въпрос за автора на над 30 книги Джон Кинсела. Причината за неговия отказ е идентична с тази на Осуалд – инвестиционната фирма „Aurum Funds”, която е новият спонсор на приза. Двамата поети са на мнение, че компанията участва в непрозрачни сделки.

Както стана ясно, „Обществото на поетите”, което е основано от Т. С. Елиът, губи спонсорството си от „Посолството на изкуствата” в края на тази година. То обяви през октомври, че подписва 3- годишен договор с компанията „Aurum Funds”, която да урежда финансовите въпроси около наградата „Т. С. Елиът”.

„Благодарен съм на Алис Осуалд, че ме накара да обърна внимание на спонсора на наградата „Т. С. Елиът”. Съжалявам, че трябва да взема това решение, особено след като виждам, че „Обществото на поетите” е в такова затруднено положение. Но бизнесът на „Aurum Funds” е в разрез с моите лични разбирания и етика. Благодарен съм, че съм номиниран, но се отказвам от надпреварата”, заявява Кинсела.

Останалите номинирани поети са Джон Бърнсайд, Карол Ан Дъфи, Леонита Флин, Дейвид Харсент, Естър Морган, Далджит Награ, Шон О’Брайън и Бърнард О’Донахю. Победителят ще стане ясен на 16 януари.

Свързани заглавия
Алис Осуалд се отказа от номинацията си за награда „Т.С. Елиът”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226269_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (16 ноември – 22 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Гордост и предразсъдъци. Разум и чувства (Футляр – лимитирано издание) от Джейн …