Начало / Свят / Паула Хоукинс е готова с нов роман

Паула Хоукинс е готова с нов роман

paula-hawkins-into-the-water-bookПаула Хоукинс се превърна в световен феномен с успеха на своя дебютен роман „Момичето от влака“. Вече втора година историята й за обърканата от алкохол и проблеми Рейчъл е в списъците с бестселъри в цял свят с продадени над 18 милиона копия. За популярността, естествено, допринесе и едноименният филм с участието на Емили Блънт.

Успехът на Хоукинс обаче породи очакване и донесе нови отговорности пред младата писателка – ще успее ли да повтори успеха си. Оказва се, че отговорът на този въпрос ще дойде скоро –още следващата година, когато на книжния пазар ще се появи новата й книга.

Тя отново залага на психологичния трилър. Романът и е озаглавен „Into The Water“ и според издателите е написан в типичния й стил – с много обрати. Хоукинс разказва за две сестри в малко градче. Основната тема обаче са лъжите, с които успокояваме сами себе си и за разрушителната роля, която истината може да има в животите на нашите любими хора.

„Историята ми се стори добра. За мен има нещо завладяващо в историите, които си казваме сами на себе си, в начина, по който гласовете и истините могат да бъдат скрити съзнателно, или несъзнателно, а спомените могат да бъдат изтрити и цели истории да бъдат променени. И така се появиха двете сестри. Романът започна сам да се оформя“, каза за новата си книга Хоукинс.

“Into The Water“ е безкрайно мрачна и вълнуваща. Само Хоукинс може да напише такава книга. Тя е оригинална, едновременно е смразяващ кръга трилър и прекрасен роман“, коментира и литературният агент Лизи Крамер.

Очаква се „Into the Water“ да излезе на 2 май 2017 г.