Начало / Свят / Европейската комисия разследва продажбите на електронни книги

Европейската комисия разследва продажбите на електронни книги

Европейската комисия обяви, че започва формално разследване относно продажбите на електронни книги, съобщи . От институцията искат да разберат дали издателствата „Hachette Livre”, „ХарпърКолинс”, „Саймън & Шустер”, „Пенгуин” и „Холцбринк” , с помощта на „Епъл”, не са участвали в нелегални практики и споразумения с цел ограничаване на конкуренцията.

От ЕК твърдят, че случая е с приоритетен статус, което обаче няма да влияе относно изхода на разследването. Трябва да се провери дали „споразуменията и условията, на които са се разбрали изброените 5 издателства и разпространители относно търговията с електронни книги не нарушават правилата за антитръст и дали не участват в практики, които ограничават конкуренцията в този бизнес”.

В същото време „Службата за честна търговия” прекрати разследване относно продажбите на електронни книги. Причината е, че след консултация с Европейската комисия, от институцията са преценили, че ЕК ще осъществи максимално детайлно и отговорно своето разследване и ако има нещо нередно ще бъдат взети мерки. От „Службата за честна търговия” дадоха да се разбере, че ще помагат по всякакъв начин на ЕК.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …