Начало / Свят / Европейската комисия разследва продажбите на електронни книги

Европейската комисия разследва продажбите на електронни книги

Европейската комисия обяви, че започва формално разследване относно продажбите на електронни книги, съобщи . От институцията искат да разберат дали издателствата „Hachette Livre”, „ХарпърКолинс”, „Саймън & Шустер”, „Пенгуин” и „Холцбринк” , с помощта на „Епъл”, не са участвали в нелегални практики и споразумения с цел ограничаване на конкуренцията.

От ЕК твърдят, че случая е с приоритетен статус, което обаче няма да влияе относно изхода на разследването. Трябва да се провери дали „споразуменията и условията, на които са се разбрали изброените 5 издателства и разпространители относно търговията с електронни книги не нарушават правилата за антитръст и дали не участват в практики, които ограничават конкуренцията в този бизнес”.

В същото време „Службата за честна търговия” прекрати разследване относно продажбите на електронни книги. Причината е, че след консултация с Европейската комисия, от институцията са преценили, че ЕК ще осъществи максимално детайлно и отговорно своето разследване и ако има нещо нередно ще бъдат взети мерки. От „Службата за честна търговия” дадоха да се разбере, че ще помагат по всякакъв начин на ЕК.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …